Girona

“Soc competitiu i volia tenir minuts”

Raúl García. El gallec vol aprofitar els sis mesos a Montilivi per tornar-se a sentir important. Vestirà el dorsal 14 i lluirà ‘Carnero’ a la samarreta

Raúl García no ha vingut a cegues a Montilivi. Ahir a la tarda, el lateral gallec de 29 anys va fer els primers tocs a sobre de la gespa del que serà el seu nou estadi fins, com a mínim, el mes de juny. En el camí que ha portat el lateral esquerre des del Leganés fins a Girona hi han hagut dues premisses que han tingut un paper important. La primera, l’interès de l’àrea esportiva blanc-i-vermella per incorporar un perfil que pot encaixar en el sistema de joc amb carrilers que practiquen els d’Eusebio. “Si haguéssim pogut incorporar Raúl García quan es va lesionar Mojica ho hauríem fet. La situació adequada per a totes les parts no s’ha produït fins ara. És un perfil que s’adapta al nostre vestidor: ve de baix, és humil i té ambició”, va remarcar el director esportiu Quique Cárcel, que també va confirmar que la nova incorporació no podrà jugar contra el Leganés per culpa de la clàusula de la por. El segon argument per convèncer Raúl García ha estat la mateixa ambició del futbolista: “Va anar tot força ràpid. Volia sortir del Leganés, no hi tenia minuts i jo soc molt competitiu. Va sorgir l’opció del Girona, Alcalá –amb qui va coincidir a l’Almeria– me’n va dir meravelles i no m’ho vaig pensar.”

Amb el dorsal 14 a l’esquena i el nom de Carnero a la samarreta –en honor del seu avi matern, figura clau en la seva trajectòria i que va morir fa poques setmanes–, el nou carriler del Girona ja es va posar a disposició del tècnic Eusebio Sacristán: “Em considero treballador i em vull guanyar els minuts. Estic bé físicament i l’única cosa que em falta és ritme de competició. Si l’entrenador em vol posar aquest diumenge, jo estaré encantat i ho donaré tot.” Pel que fa al lligam contractual, fins al juny, Raúl García no es tanca portes: “Em vinc a guanyar el lloc i a tenir minuts. Al juny valorarem com ha anat entre totes les parts i prendrem una nova decisió.”

Un hàbitat positiu

El director esportiu Quique Cárcel es va mostrar satisfet d’haver cobert la posició en què més deficiència d’efectius hi havia en la plantilla. Respecte als fets que es poden produir als despatxos de Montilivi en el mig mes que queda de mercat de fitxatges, el barceloní va deixar clar no tenen cap pressa perquè arribi ningú més: “Si l’equip no mostrés sensacions positives buscaríem més retocs, però crec que en el vestidor actual ningú està desconnectat i tothom ha demostrat capacitat per competir i aportar coses. El cos tècnic ha aconseguit que tothom pugui jugar i aquest és el gran èxit. A més, han sortit jugadors joves que també estan complint.”

Tot i aquesta intenció de no fitxar més, Cárcel també va avisar que la porta no es pot tancar mai del tot: “La idea de no fitxar ningú més que tenim ara mateix pot canviar si passen coses. Sempre hem d’estar a punt per moure fitxa.”

ELS PROTAGONISTES

Volia sortir del Leganés, no hi tenia minuts i jo soc molt competitiu. Va sorgir l’opció del Girona i no m’ho vaig pensar gaire

EL MERCAT

Em vinc a guanyar el lloc. Al juny mirarem com ha anat i entre tots veurem si continuem o no
Raúl García Carnero
carriler del Girona

LA XIFRA

Si haguéssim pogut incorporar Raúl García quan es va lesionar Mojica ho hauríem fet. Ara s’ha produït la situació adequada
Si l’equip no mostrés sensacions positives buscaríem més retocs, però no és el cas actual
Quique Cárcel
dir. esportiu del Girona
Amb l’arribada d’un carriler, Cárcel destaca que la plantilla està equilibrada
52
partits
a 1a divisió ha jugat, amb 4 equips: el Deportivo, l’Almeria, l’Alavés i el Leganés

Pedro Porro, amb dorsal del primer equip

La consolidació de Pedro Porro en l’elit ja fa setmanes que és un fet, i després d’haver assolit els 10 partits a primera divisió que el convertien en membre del primer equip, ara el club li reconeix la feina feta i l’evolució oferint-li un dorsal i una fitxa de la primera plantilla: “Ha crescut molt des del filial i aquest canvi el podríem haver fet a final de curs. Ho fem ara perquè és ben clar que Porro és un membre de ple dret del primer equip, i això es visualitzarà en el proper partit.” Pedro Porro deixarà el 29 per vestir el 24, dorsal inferior al 25 i, per tant, corresponent a la primera plantilla. D’altra banda, Cárcel també va valorar el creixement i la situació de Valery: “Continua sent jugador del Peralada, però el seu gran rendiment fa que el primer equip vagi comptant amb ell. És molt jove i té camí per créixer. Cal anar a poc a poc i treure pressió als futbolistes del filial. No és normal jugar al Wanda amb dos carrilers de 19 anys i que facin el partit que van fer. És obvi que aquests fets reforcen el nostre projecte”, va assenyalar el director esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)