Girona

La vida més enllà de Stuani

Sancionat. El davanter del Girona no podrà jugar demà per acumulació de targetes grogues. Els d’Eusebio no han disposat de Stuani en cinc partits aquest curs i se n’han sortit prou bé

El pes en el rendiment ofensiu de l’equip d’un futbolista que ha fet 12 dels 21 gols marcats fins ara en la lliga és evident. Cristhian Stuani és des de l’arribada del Girona a primera divisió el seu home gol i després d’una temporada i mitja vestint de blanc-i-vermell ja suma un total de 34 dianes. L’efectivitat de l’atacant charrúa és sens dubte una de les grans explicacions de la bona trajectòria dels de Montilivi entre els millors equips del futbol estatal. Aquest curs, per exemple, Stuani ha tingut una efectivitat de cara a gol del 63%, i amb només 19 xuts entre els tres pals en els 17 enfrontaments que ha disputat ha transformat 12 gols. Una bestiesa. A més, per l’estil de joc dels d’Eusebio, la testa de Stuani s’ha convertit en una arma letal i ja ha marcat quatre gols amb el cap aprofitant centrades llunyanes o accions a pilota aturada.

Un pas endavant

Davant d’aquesta importància en l’equip, la baixa per sanció del davanter titular del Girona al Benito Villamarín es podria considerar un drama. L’absència, òbviament, resta potencial a la plantilla blanc-i-vermella, però en les anteriors experiències en què s’ha produït aquesta situació el Girona també ha competit a un altíssim nivell. De fet, aquest curs Stuani s’ha perdut cinc partits i en cap d’aquests partits els d’Eusebio Sacristán han hagut de lamentar la derrota o no han pogut perforar la porteria rival. En la copa, una lesió el va apartar de l’anada dels setzens de final a Vitòria (2-2 amb gols d’Alcalá i Montes), mentre que en la tornada va descansar en el triomf per 2-1 contra l’Alavés, en què van marcar Granell i Portu. Pel que fa a la lliga, problemes musculars li van impedir ser a la gespa contra el Rayo (Portu va marcar dos gols en el 2-1), i contra el València, en què Pere Pons va ser el golejador (0-1).

L’any passat, el rendiment del Girona sense Stuani en la convocatòria no va ser gaire positiu i la seva absència en cinc partits es va tancar amb una victòria (1-2 a la Corunya), un empat a un al Wanda i tres derrotes.

El relleu natural

Si bé és cert que el gol i la capacitat de competir han estat ben presents en els enfrontaments sense l’atacant uruguaià, també és veritat que el relleu en la funció golejadora no l’ha assumit el seu recanvi en la punta d’atac. Portu ha fet un pas endavant de cara a gol quan Stuani no hi ha sigut i en canvi el futbolista que s’ha situat en la punta d’atac no ha tingut l’encert desitjat.

Al camp del Betis tot indica que la posició del davanter centre serà per a Doumbia. El de la Costa d’Ivori tindrà, doncs, una altra ocasió per demostrar les seves qualitats. Fins ara, l’exjugador del CSKA i de la Roma, entre d’altres, ha marcat un gol en la lliga després d’acumular 160 minuts repartits en vuit aparicions. En la copa, la seva estirada a l’àrea va ser clau per marcar el gol que donava l’accés als quarts de final. Qui sap si aquest reforç anímic i una nova oportunitat a la gespa poden suposar un punt d’inflexió per a ell.

LA XIFRA

12
gols
en 17 partits de lliga ha marcat Stuani. És més de la meitat dels que suma tot el Girona (24)

RESPONSABILITAT

Portu s’ha erigit en el golejador quan Stuani no hi ha sigut. Doumbia s’ha de fer valer

COMPETITIUS

Sense Stuani s’han sumat dos empats i tres victòries aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)