Reus

La Lliga tira pel dret i suspèn el partit d’avui

Reus. Tebas passa per sobre de la federació i anul·la la decisió de l’ens que obligava a disputar l’enfrontament

La incertesa va ser total durant el dia d’ahir, en què, fins a última hora, ni el Reus ni Las Palmas tenien clar si acabarien jugant el partit que els havia d’enfrontar avui al municipal. Del malestar dels jugadors reusencs per culpa de la situació institucional de l’entitat s’ha passat a un conflicte de competències entre la Federació Espanyola de Futbol i la Lliga de Futbol Professional. La primera, davant la petició dels jugadors del Reus, va dir que el partit s’havia de jugar, i la segona va comunicar que no autoritzarà la disputa del partit avui. Finalment, la decisió de l’ens presidit per Javier Tebas, organitzador de la competició, prevaldrà, cosa que significa el principi del final del conjunt roig-i-negre.

Las Palmas va pujar a l’avió ahir al matí sense saber encara si el partit es jugaria o no. I poques hores després estava buscant un vol xàrter per tornar a l’illa perquè la darrera comunicació que van rebre els clubs és que el partit no es jugarà. De fet, el conjunt canari té previst tornar avui al matí.

Entremig, va haver-hi la resolució de la jutgessa única del comitè de competició que denegava la petició de suspensió. “No existeixen ni les circumstàncies previstes reglamentàriament ni raons de força major, ni cap disposició per part de l’autoritat competent perquè els enfrontaments no puguin disputar-se en les dates establertes pel calendari esportiu”, indicava. Poques hores després, la Lliga, a través del jutge de disciplina social, decidia suspendre el partit com a mesura cautelar fins que es tanqui l’expedient que pesa sobre els roig-i-negres. La resolució serà en els pròxims dies, amb la més que presumible sanció de cinc anys d’exclusió per a l’equip i 250.000 euros de multa.

Els motius

El jutge de disciplina social de la Lliga ha decidit suspendre el partit per mantenir el principi d’igualtat competitiva de la competició, segons diu en la resolució. Tebas ha intentat des d’un principi que el Reus no disputi el primer partit de la segona volta (que comença avui) perquè, en cas d’exclusió, vol que en la primera volta es respectin tots els resultats i en la segona els rivals del Reus sumin automàticament els tres punts. “Això salvaguardaria al màxim la puresa de la competició, respecte dels altres participants”, deia l’argumentació del jutge. El jutge també explica que, en cas que l’expedient que s’ha de resoldre la setmana que ve no acabi en exclusió, el partit es podria jugar en qualsevol data disponible.

A ÚLTIMA HORA

Las Palmas té clar que no jugarà el partit i agafarà el vol avui al matí per tornar a l’illa

LES RAONS

La Lliga no permet al Reus començar la segona volta fins a la resolució

L’optimisme de Bartolo i la negativa de Linares

Xavi Bartolo va entrenar l’equip i va comparèixer en la roda de premsa sense saber encara la decisió final de la Lliga. El tècnic, tot i això, es mostrava encara optimista que la propietat executés la venda durant el cap de setmana –no té més marge– i pogués salvar el club. “Hi ha gent que està treballant de valent perquè el club es pugui vendre, però això té un recorregut molt curt”, va afirmar el tècnic sobre el poc marge de maniobra que té Joan Oliver.

D’altra banda, l’entrenador també va confirmar que Miguel Linares havia comunicat, abans de saber la resolució de la Lliga, a la plantilla i el cos tècnic que no es veia amb cor de tornar-se a posar la samarreta del Reus.

Bartolo hauria afrontat el partit d’avui (20.30 h) contra Las Palmas amb deu fitxes professionals ja que també tenia la baixa per lesió de Pol Freixanet. Finalment, res d’això comptarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)