Reus

El punt final s’apropa

Reus. Després de la suspensió del partit contra Las Palmas, el club espera la sentència que l’expulsarà de la lliga si no ho evita Joan Oliver amb la venda, ara mateix molt complicada

El Reus viu el que podrien ser les últimes hores com a equip de segona A. El jutge de disciplina social de la Lliga ha de resoldre a començaments de la setmana que ve –en principi dimarts– l’expedient que pesa sobre el club roig-i-negre pels impagaments i els retards viscuts durant tota la temporada i que, si no hi ha un miracle d’última hora, suposarà l’expulsió de l’equip de la competició. De fet, en el redactat de l’expedient es proposa al jutge una sanció de cinc anys sense competir en el futbol professional i una multa de 250.000 euros. La suspensió del partit que havia de disputar ahir el Reus contra Las Palmas a l’estadi municipal va ser la primera part del capítol final, amb el jutge de disciplina social de la Lliga ajornant-lo per tal que l’equip reusenc no iniciï la segona volta i no generi cap problema pel que fa a l’atribució de punts als rivals si és exclòs. Malgrat les divergències inicials, finalment la RFEF va donar la raó a la Lliga i va confirmar la suspensió de l’enfrontament.

El miracle al qual s’encomana el Reus passa perquè Joan Oliver tanqui contra rellotge un acord de venda que suposi una entrada de capital prou important per eixugar el deute, cobrir els impagaments i, a ser possible, ampliar la plantilla roig-i-negra per fer-la mínimament competitiva fins a final de temporada. El màxim accionista del Reus assegura que té molt avançades les negociacions amb un grup d’empresaris, però no hi ha res tancat i la sensació és que la falta de temps li acabarà anant en contra.

Els jugadors, molt molestos des de fa unes quantes setmanes amb Oliver, s’hi van reunir divendres i van aconseguir la promesa del propietari del club que els donarà la carta de llibertat a tots si demà dilluns a la nit no ha aconseguit tancar cap acord de venda. Els jugadors volen tenir temps per trobar una sortida en el mercat d’hivern. De moment, la plantilla roig-i-negra es va entrenar ahir al matí i ara té dos dies de festa. L’equip de Xavi Bartolo té previst tornar a la feina dimarts per preparar, en teoria, el partit de diumenge al migdia a Albacete, tot i que el més probable és que ja no es tornin a calçar les botes a les instal·lacions del club.

CARTA DE LLIBERTAT

Oliver ha promès als jugadors que els deixarà lliures si demà a la nit no ha tancat la venda

DATA CLAU

El jutge de disciplina social de la Lliga té previst resoldre el cas dimarts

DURESA

En l’expedient es proposa l’expulsió del Reus durant cinc anys de la competició

El Reus vol iniciar accions contra la Lliga

El Reus, a diferència dels jugadors, era partidari de disputar el partit d’ahir contra Las Palmas, i és per això que estudia iniciar les accions judicials oportunes contra la Lliga i el seu president, Javier Tebas, per haver actuat “de manera contrària al dret i els estatuts de la competició, feet que ha causat al Reus una greu indefensió i perjudici”. El club roig-i-negre, que afirma que la Lliga no té competència per decidir la suspensió dels drets d’un equip a participar en la competició, també considera arbitrària i “nul·la de ple dret” la mesura de Tebas de reduir a la meitat els terminis de la tramitació de l’expedient disciplinari obert al Reus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)