2a divisió FEF

Remuntada amb molta fe

Igualtat. L’Olot aixeca un 0-1 en contra gràcies a la insistència i l’entrada clau de Marc Cosme, que va fer l’empat i va assistir Hèctor Simon en el 2-1

OLOT 2 peralada 1

OLOT:Ginard, Aspar (Cosme, 56’), Alan, Carles Mas, Blázquez, Masó, Hèctor Simon, Guzmán, Xumetra (Alfredo, 62’), Pedro (Barnils, 72’) i Marc Mas..PERALADA:Suárez, Ferraresi, Santi Bueno, Teo, Andzouana, Rober Sierra, Montes, Kilian, Giorgi (Jofre, 73’), Mario (Iago, 79’) i Pau Miguélez (Moha 86’).GOLS:0-1 (14’) Carles Mas, en pròpia porteria. 1-1 (66’) Cosme. 2-1 (90’) Hèctor Simon.ÀRBITRE:Barrera Santana.T.G.:a Xumetra (10’), Alan (34’) i Masó (93’); als visitants Montes (36’), Giorgi (42’), Bueno (64’) i Iago (87’).T.V.:directa al visitant Keita, ja amb el partit acabat.PÚBLIC:1.165 espectadors al municipal d’Olot.

L’Olot va vèncer en el duel gironí del bronze remuntant en l’últim minut un 0-1 al Peralada (2-1). Els olotins van anar a remolc del rival en moltes fases del partit però en el tram decisiu dues dianes de Cosme i Hèctor Simon van fer decantar la balança a favor dels locals, que s’enfilen fins als 30 punts i posen fi a la ratxa de cinc jornades sense perdre dels xampanyers, que es queden amb els mateixos 24.

El Peralada va sorprendre l’Olot d’entrada. Els primers minuts dels jugadors dirigits per Chicho Pèlach van ser un clínic de com pressionar la sortida de pilota del rival, amb criteri i afogant els tres centrals olotins, que no veien la manera de desempallegar-se dels atacants del conjunt de l’Alt Empordà. La incomoditat dels de la Garrotxa era evident i les imprecisions, cada vegada més freqüents.

Si bé tenia més sensació de perill, el filial del Girona no acabava de trenar la passada per posar en problemes Ginard fins que, just abans d’arribar al primer quart d’hora, un córner va ser el preludi del 0-1. Rober Sierra va pentinar amb el cap al primer pal i Carles Mas, que intentava rebutjar, va acabar fent entrar la pilota a la pròpia porteria. La diana va confirmar als joves jugadors del Peralada que el plantejament del seu tècnic era l’adient i, davant la desesperació olotina, la insistència empordanesa gairebé torna a trobar premi en el minut 19, quan una passada de Mario entre línies va deixar sol Pau Miguélez després d’una relliscada prèvia de Carles Mas. El xut del cantàbric va sortir desviat per damunt de la porteria de Ginard.

Sense resposta i esperant el descans per reestructurar l’equip, l’Olot va intentar despertar-se i Marc Mas va fer la primera arribada després de rebre una passada de Pedro del Campo a l’espai. El davanter silenc, però, va xutar als núvols en una posició franca per posar en problemes Suárez. El Peralada tenia el matx sota control i en el tram final de la primera part va cedir una mica més la iniciativa als olotins, sense idees clares per fer mal a uns imperials Teo, Bueno i Ferraresi. Precisament el veneçolà va estar a punt de fer el 0-2 en una impressionant galopada després de recuperar la pilota a camp propi, però poc acostumat a trepitjar l’àrea contrària, va rematar massa encreuat davant de Xavi Ginard (40’).

Remuntada amb èpica

La segona part va començar amb l’Olot prement una mica més l’accelerador però amb un Peralada indestructible i infranquejable. El filial del Girona va avisar en dues ocasions a través de Giorgi (47’), que no va aprofitar una errada de Ginard, i Kilian, que va veure com el seu xut amb la dreta era refusat pel d’Artà (59’). Garrido va moure la banqueta per buscar un gir de guió, i la jugada li va sortir bé. Sobretot l’entrada de Cosme va revitalitzar l’atac garrotxí. En el minut 66, el valencià va aprofitar un rebot entre Pedro i Montes per caçar a dins de l’àrea petita la pilota, posar-hi la punta de la bota i superar Suárez.

L’Olot capgirava la tendència del partit just quan el físic del Peralada minvava. Alfredo va afegir més revolucions al moment i, tot i que els verd-i-blancs no es van empetitir –Jofre va reclamar un penal en el minut 80 i Montes va rematar als núvols en el 88–, va ser l’Olot qui va tornar a assestar un cop definitiu. En l’últim minut, Blázquez va recuperar una pilota, la va cedir a Cosme, que va marxar de Teo amb un control orientat amb el pit, va arribar a la ratlla de fons i va cedir al punt de penal, on arribava Hèctor Simón, que amb l’ajuda de Santi Bueno va superar Suárez i va fer esclatar Olot.

LA PRIMERA PART

El Peralada va ser millor pressionant la sortida de la pilota dels centrals i el 0-1 va ser just

CANVI DE TENDÈNCIA

Els locals van ser efectius quan el físic dels jugadors xampanyers va caure en picat

Pol Ballesté afegirà competència a la porteria olotina

Paral·lelament al duel gironí, la feina dels despatxos a l’Olot no cessa. Després de confirmar-se, divendres passat, que Marc Nierga rescindia i fitxava per l’Ebre i que, a més, Xavi Ginard es quedava al club ja que l’Atlètic Balears escollia Manu Herrera per defensar la seva porteria, el club, a través del secretari tècnic, Sergi Raset, i el tècnic mateix, Raúl Garrido, va anunciar la contractació del porter Pol Ballesté. De 23 anys i nascut a Barcelona, el porter ja ha participat en alguna sessió d’entrenament amb els de la Garrotxa i arriba a l’entitat després d’estar la primera meitat del curs sense equip. Tot i la seva joventut, Ballesté ha jugat ja 73 partits a segona B amb equips com el Palo, el Cadis, el Granada B i el Badajoz. La incògnita ara és el paper que tindrà Sacrest, l’actual suplent de Ginard.