Reus

Un miracle americà

Reus. Joan Oliver ven ‘in extremis’ el 99,7% de les accions a uns inversors dels Estats Units, que assumeixen el deute i ampliaran el capital i l’estadi per estabilitzar el club a segona A i “més enllà”

El Reus anava contra rellotge i necessitava un miracle per evitar l’exclusió de la competició. Ahir, el dia límit fixat per a Joan Oliver, el Reus va anunciar la venda de la SAE a uns inversors nord-americans, els empresaris Russell Platt i Clifton Onolfo, una operació tancada diumenge a la nit i que ha de suposar la salvació d’una entitat al límit del precipici. El projecte, amb el coneixement de l’Ajuntament, que l’ha supervisat, és ambiciós i vol portar el club “més enllà” de la segona A.

Platt i Onolfo, amb una llarga experiència en el món de les inversions i les finances, adquireixen el 99,7% de les accions de la SAE, de manera que Joan Oliver, tal com va prometre, surt del club, on tanca una etapa de cinc anys en la qual ha dut l’equip roig-i-negre a segona A, per bé que la greu crisi econòmica –superació del límit salarial, jugadors sense fitxa, impagaments, denúncies, rescissions...– l’ha deixat a la corda fluixa. En l’últim moment, però, ha tancat una venda vital, que haurà de superar uns últims esculls. Els nous propietaris han de rebre el vistiplau del Consell Superior d’Esports i després convèncer la Lliga de la viabilitat del projecte, ja que de moment pesa sobre el club roig-i-negre un expedient disciplinari que s’ha de resoldre aviat. El jutge de disciplina social de la Lliga ha de dictar una sentència, amb l’expulsió immediata i durant cinc anys del futbol professional com a sanció proposada. Els nous propietaris ja s’han posat en contacte amb la Lliga, que no els ha donat una resposta clara. Per a l’organisme, els incompliments del Reus són greus i, per tant, no es descarta res, per bé que la inversió canvia les coses.

Els nous propietaris assumeixen el deute, de cinc milions d’euros –inclosos els impagaments a jugadors, tècnics i empleats–, amplien el capital de la SAE –la qual cosa ha de permetre reforçar la plantilla en el mercat d’hivern– i prometen una ampliació de l’estadi, que portaria el nom de Gaudí, amb el seu estil arquitectònic, fins als 18.000 seients. A més, hi ha la idea de construir un centre comercial al costat i consolidar una acadèmia per a joves futbolistes. Tot plegat, amb l’objectiu d’estabilitzar i fer créixer el Reus. Platt i Onolfo agraeixen a Joan Oliver el fet d’haver portat el Reus fins a segona A –“l’ascens del club ha estat massa alt per deixar-lo sense propietaris”, afirmen– i haver fet “somiar” els seguidors.

SORTIDA

Oliver tanca una etapa de cinc anys; els inversors li agraeixen que hagi fet “somiar” l’afició

NOVETATS

L’estadi reformat portaria el nom de Gaudí i ha de tenir 18.000 seients i un centre comercial

EL PRIMER REPTE

Els propietaris han de fer que la Lliga vegi viable el nou projecte i arxivi l’expedient obert

I L’EXCLUSIÓ?

L’ens presidit per Tebas considera greus les faltes comeses pel Reus i no es descarta res

El derbi contra el Nàstic ja té horari oficial

Si es confirmés que el Reus continua en la lliga, ja sap quan haurà de visitar el Nàstic al Nou Estadi. El derbi, que tindrà lloc en la jornada 25, s’ha de disputar, segons va fer públic ahir la Lliga, el dissabte 9 de febrer a les 4 de la tarda. Si tot anés com esperen a Reus, l’equip de Xavi Bartolo arribaria al duel de rivalitat amb la plantilla ampliada gràcies a la nova inversió.

Futur immediat: l’expedient i el duel d’Albacete

El Reus està ara pendent de la resolució aquesta setmana de l’expedient disciplinari que té obert pels impagaments i els retards i, després, del partit que en principi ha de jugar diumenge al migdia a Albacete. Hi ha la possibilitat que s’ajorni com el de dissabte contra Las Palmas si es considera que la situació encara no està normalitzada. De moment, avui tornen als entrenaments els futbolistes, que tenien la promesa d’Oliver de deixar-los lliures si no tancava cap venda abans d’ahir a la mitjanit i que, per tant, continuen amb el contracte en vigor. Són onze jugadors, ja que Linares, que vol fitxar pel Saragossa, s’ha exclòs de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)