Nàstic

Reconstrucció per a la gesta

Nàstic. El club grana tanca dos fitxatges més, el davanter macedoni Berat Sadik i el central argentí Fabián Noguera, i ja n’ha fet sis. Amb molt a arreglar, encara s’espera algun reforç més

El Nàstic ha de protagonitzar una gesta en la segona volta per assolir la permanència. Després de 22 jornades només té 16 punts, de manera que per arribar als 50 que acostumen a garantir la salvació ha de doblar el ritme de producció de punts. El club tarragoní ja va intentar canviar el rumb de l’equip a l’octubre amb el relleu a la banqueta, però l’arribada d’Enrique Martín, substitut de José Antonio Gordillo, no va millorar les coses i l’equip es va ancorar en l’última posició, que encara ocupa a set punts de la zona de permanència.

El tècnic navarrès no va trigar a demanar reforços, però no calia perquè el club ja era conscient des de les primeres jornades de lliga que la plantilla tenia uns quants dèficits i ja fa temps que remou el mercat. Així, a poc més d’una setmana perquè es tanqui el mercat d’hivern, el Nàstic ja ha fet sis incorporacions. Ahir va anunciar les dues últimes, la del davanter centre macedoni Berat Sadik, que signa amb el club tarragoní fins el 2020, i la del defensa central argentí Fabián Noguera, cedit pel Santos brasiler fins a final de campanya. Els dos jugadors reforcen dues de les demarcacions amb més problemes, la davantera –el grana és el pitjor atac, amb 13 gols– i l’eix de la defensa, que ha viscut un ball de jugadors i moltes errades.

A Berat Sadik, de 32 anys, l’avalen els números en el seu últim equip, amb el qual ha fet 30 gols en 41 partits, per bé que en una lliga menor com la xipriota, en la qual ha defensat els colors del Doxa Katokopias l’última temporada i mitja. Sadik, de 32 anys, també ha passat per Finlàndia –és internacional per aquest país malgrat haver nascut a Macedònia–, Alemanya (Arminia Bielefeld), Bèlgica, Suïssa i Rússia (Samara). Noguera, per la seva banda, té 25 anys i últimament ha jugat en la lliga argentina, a l’Estudiantes de la Plata, cedit també pel Santos. Destaca per la corpulència (1,93 m) i pot aportar gols en l’estratègia.

Tot i que amb Sadik i Noguera el Nàstic ja ha fet sis fitxatges en el mercat d’hivern –els altres són Thioune, Pipa, Mikel Villanueva i Abdel Barrada, sense comptar Imanol, incorporat al novembre–, no es pot descartar encara algun últim retoc. La direcció esportiva, amb Arnal Llibert i Antonio Prieto al capdavant, estarà atenta a qualsevol oportunitat, sobretot algun migcampista amb perfil ofensiu.

Berat Sadik
Skopje (Macedònia), 14/09/86 Davanter centre Trajectòria (partits i gols):
04-07 Kups
(26, 3)
07/08 Lahti
(33, 13)
08/09 A. Bielefeld
(15, 1)
09/10 Z. Wagerem
(16, 1)
10/11 Lahti
(5, 2)
11/12 HJK Helsinki
(57, 28)
12-15 Thun
(100, 23)
15-17 Samara
(18, 0)
17-19 D. Katokopias
(41, 30)
Fabián Noguera
Ramos Mejía (Argentina), 20/3/1993 Defensa central Trajectòria (partits i gols):
12-15 Banfield
(98, 13)
16-17 Santos
(18, 2)
18-19 Estudiantes
(15, 2)

Manu del Moral deixa el Nàstic

Després dels últims moviments, al Nàstic li sobrava una fitxa. Ahir al vespre, hores després dels fitxatges de Sadik i Noguera, el club grana va anunciar la rescissió del contracte del davanter Manu del Moral, que tanca una curta etapa de mig any a Tarragona, amb 15 partits i 2 gols. És probable que el Nàstic, que ja va cedir Abeledo al filial del Deportivo, doni alguna baixa més, sobretot si fa més incorporacions. Cadamuro, Dumitru, Omar Perdomo, Iván López i Josua Mejías no compten últimament per a Enrique Martín.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)