Nàstic

Al cuer tot li costa més

Nàstic. Els grana no en fan prou posant-hi intensitat des del principi, paguen el fet de jugar els últims 20 minuts sense Thioune, expulsat, i veuen com Las Palmas, al final, té el triomf a prop

NÀSTIC 0 LAS PALMAS 0

NÀSTIC:Bernabé; Djetei (Salva Ferrer, 21’), Noguera, Mikel Villanueva; Pipa, Viti, Imanol, Thioune, Abraham; Luis Suárez (Barrada, 74’) i Sadik (Manu Barreiro, 63’).LAS PALMAS:Raúl; Eric Curbelo, Cala, Mantovani, Dani Castellano; Fidel (Lemos, 54’), Maikel Mesa (Araujo, 58’), Gaby Peñalba, Timor; Rafa Mir i Rubén Castro (Momo, 68’).ÀRBITRE:Milla Alvéndiz.T.G.:als local Viti i Salva Ferrer, i als visitants Maikel Mesa, Dani Castellano i Araujo.T.V.:Dues grogues al local Thioune (70’).PÚBLIC:3.392 espectadors.

Tothom té clar que si el Nàstic es vol salvar no pot deixar escapar punts a casa. El problema, però, és que al cuer, amb el pes de la llosa que arrossega des de principi de curs, tot li costa més, tot demana el doble d’esforç, i no li és gens fàcil aconseguir resultats. Ahir, contra Las Palmas, va mostrar des del principi la intensitat, el ritme elevat i directe, que Enrique Martín demana al seu equip, al qual els reforços d’hivern –ahir van jugar tots sis– li donen més nivell. Però li va faltar verí en la primera meitat i, en la segona, va pagar l’expulsió de Thioune (70’) per part de Milla Alvéndiz, molt protestat pels locals. Els arbitratges tampoc ajuden els equips de la zona baixa. En la part final, els visitants van tenir bones ocasions, de manera que el Nàstic gairebé va donar per bo l’empat, que el manté cuer però el situa un punt més a prop, a sis, de la zona de salvació.

Enrique Martín va recuperar la defensa de tres centrals, amb Pipa i Abraham de carrilers, i va confeccionar d’inici un mig del camp poc creatiu, amb Viti, Thioune i Imanol. Directe i intens, el conjunt tarragoní va buscar des de l’inici imprimir un ritme alt a l’enfrontament, fent-lo de mal controlar, tot i els intents dels canaris d’asserenar-lo. Pipa va monopolitzar per la seva banda bona part de les accions ofensives del Nàstic. Per exemple, en el minut 12, Imanol va engaltar bé una centrada del jugador cedit per l’Espanyol, però la defensa groga la va interceptar. Poc després, el visitant Fidel va estar molt a prop del gol en rebre tot sol la pilota dins l’àrea, però Bernabé va tapar bé la rematada. En un duel esvalotat, Peñalba va recuperar una pilota en zona perillosa, però va xutar fluix en una àrea i, en l’altra, Thioune va completar un bon contraatac rebent una escomesa dins l’àrea. Els locals van demanar penal. Abraham, engaltant la pilota al pal llarg i trobant la bona resposta de Raúl, va protagonitzar l’última acció del primer temps.

El partit es va mantenir obert en el primer tram de la segona meitat, amb ocasions repartides. El local Thioune, amb un xut alt, va ser el primer a intentar-ho, amb Araujo responent a l’altra àrea. Al grana Luis Suárez li va faltar convicció per completar una acció de Thioune, un dels millors del Nàstic. El migcampista dona molt equilibri al Nàstic, que va notar la seva expulsió. En inferioritat, els grana es van protegir més, malgrat algun intent de Pipa, el més actiu, per mantenir el seu equip viu en atac. En el tram final, Las Palmas va tenir el gol molt a prop, sobretot en un xut de Momo amb tot a favor i en una doble ocasió salvada miraculosament per Bernabé i la defensa. Els grana també van tenir el triomf a tocar, en un cop de cap desviat per poc de Noguera, però la sort també sol ser esquiva als més necessitats.

Al desembre estàvem com en la pretemporada. Anem sis mesos tard, però hi arribarem
Enrique Martín
entrenador del nàstic
En la primera part ens ha costat per la gran feina del Nàstic. Es nota que vol sortir d’on està
Paco Herrera
entrenador de las palmas

ELS VESTIDORS

Estic content amb l’actitud de l’equip; el partit ha de servir per veure quina és la línia a seguir. Podem complicar la vida a qualsevol equip
Ens falta la finalització. Ells han tingut dues o tres ocasions més clares que nosaltres. Els bons finalitzadors són cars, no és fàcil

Noguera i Sadik ja debuten com a titulars

Que els fitxatges d’hivern són recursos d’urgència que no es contracten per omplir ho va demostrar ahir Enrique Martín, que va situar en l’onze inicial les dues últimes incorporacions, el central argentí Fabián Noguera i el punta macedoni Berat Sadik. D’aquesta manera, el Nàstic va jugar d’entrada amb cinc dels sis reforços d’hivern, ja que el central Mikel Villanueva, el carriler Pipa i el mig centre Thioune també van sortir d’inici. El sisè, Abdel Barrada, va veure el començament del partit des de la banqueta, però va jugar l’últim tram del duel, quan Sadik ja no era al terreny de joc. El mercat de fitxatges es tanca dijous, i no es descarta que el Nàstic faci encara alguna última incorporació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)