2a divisió FEF

Al ritme de la tramuntana

Oxigen. El Peralada supera el Barça B amb dos gols a les acaballes d’un partit condicionat de dalt a baix pel vent (2-0). Els xampanyers van saber aprofitar que després de la represa els bufava a favor

peralada 2 barça b 0

PERALADA:Vito; Ferraresi, Santi Bueno, Teo; Maxi Villa, Rober Sierra, Montes, Iago López; Giorgi (Mario, 62’), Andzouana (Marc Grau, 92’); i Pau Miguélez (Jofre, 84’).BARÇA B:Ezkieta; Guillem, Araujo, Chumi, Vilarrasa; Oriol Busquets, Riqui Puig (Cuenca, 77’), Monchu (Marqués, 86’); Carles Pérez, Collado i Mújica.GOLS:1-0 (82’) Iago López. 2-0 (94’) Mario, de penal.ÀRBITRE:Baiges Dones.T.G.:al local Ferraresi; i als visitants Collado, Araujo, Mújica i Chumi.PÚBLIC:Uns 500 espectadors.

El Peralada va guanyar (2-0) amb dos gols a les acaballes d’un duel força igualat contra el Barça B i això és el que compta, perquè els tres punts són importantíssims perquè el conjunt xampanyer continuï fora de les brases una setmana més. Això sí, poques vegades un partit de futbol es pot considerar una loteria, però el partit d’ahir entre el Peralada i el Barça B és el que s’hi acosta més. I és que la tramuntana, que s’havia deixat veure poc aquesta temporada, va assumir el paper de protagonista en un partit en què les esperances de veure un futbol exquisit entre dos filials als quals agrada cuidar la pilota van quedar en no res.

Adaptar-se o morir

Si el vent bufa com ho feia ahir, les tàctiques no serveixen de res. Veure una pilota tornar més de deu metres enrere per l’aire o un braçalet de capità caure al mig del camp i acabar tot sol dins l’àrea s’escapa de tota normalitat i obliga a replantejar tot el guió del partit. En aquest sentit qui ho va fer millor va ser el Peralada. L’aposta: jugar la primera part amb el vent en contra i resistir, i en la segona prémer l’accelerador. El resultat: una victòria soferta i merescuda, pel simple fet de superar els condicionants a còpia de fe i perseverança.

Quan més va condicionar el vent va ser en els primers minuts, durant el temps que els dos equips van tardar a acostumar-se als moviments imprevisibles de la pilota. Això va fer cometre errors i va facilitat les ocasions. La primera va ser del Peralada, amb un xut de Maxi Villa que va sortir alt per poc. Va ser un miratge, i és que des de llavors el domini territorial de la primera part va ser del Barça B, beneficiat pel vent. Tot i això, no va interpretar bé el que havia de fer. Va buscar arribar a l’àrea combinant i no va fer patir gaire una defensa xampanyera que, ben ordenada, segura i contundent –a vegades amb algun refús mal gestionat que se’ls girava en contra–, va complir l’objectiu d’arribar al descans amb l’empat a zero. Dos xuts matiners de Mújica i Guillem, i dos just abans del descans de Monchu i Araujo van ser les úniques pinzellades de perill.

El Peralada ja havia complert la primera part del guió que volia, però li faltava la part més complicada, donar el cop de gràcia. Ho va intentar fer en els primers minuts de la segona part, amb un parell de centrades enverinades que van sortir molt a prop del pal. De fet, el vent a favor va donar ales als xampanyers, que van poder tancar el Barça B a l’àrea, i Pau Miguélez va estar a punt d’aprofitar-ho amb un xut que va sortir per sobre del travesser. Tot i això, quan semblava que més a favor ho tenien els locals, els de García Pimienta hi van voler dir la seva. Durant deu minuts van aconseguir baixar la pilota a terra i moure-la amb criteri, trenant les millors jugades del partit i fent la sensació que es podien sobreposar al fet de tenir el vent en contra. Però aquesta sensació va durar poc i en els últims vint minuts l’allau ofensiva va ser del Peralada, que va obligar els blaugrana a jugar amb tres centrals per contenir els atacs directes que buscaven l’esquena de la defensa o un error. Al final, però, el perill no va arribar en un atac directe, sinó en el refús d’un córner, quan Iago López, ja en el minut 82, va decantar la balança amb un obús des de la frontal de l’àrea que va entrar per l’escaire. El gol va fer embogir el Peralada, que havia trobat el premi que buscava i no va haver ni de patir per mantenir l’avantatge. A més, en l’última acció Iago López va tornar a aparèixer amb una jugada individual per provocar un penal a Chumi que Mario es va encarregar de transformar en el 2-0 definitiu.

Per a un jugador de futbol és del tot incontrolable jugar amb aquestes situacions
F.J. García Pimienta
entrenador del barça b

L’equip ha executat bé el que havia de fer. Sobreviure amb el vent en contra i després aprofitar el moment quan el teníem a favor
No pots triar les condicions i havíem d’afrontar el partit amb una mentalitat positiva