Girona

La mala dinàmica encén les primeres alarmes a Montilivi

Situació delicada. El Girona fa 9 partits que no guanya, ha caigut fins al setzè lloc, es troba a un punt del descens i el pròxim partit a casa, contra l’Osca, es converteix en una primera final

La màxima igualtat que hi ha en la lliga aquest curs combinada amb l’encallada de resultats del Girona en els últims mesos han fet desfilar l’equip blanc-i-vermell des de la zona tranquil·la de la classificació fins a les posicions perilloses de la taula. De fet, en poc més de dos mesos el conjunt que dirigeix Eusebio ha passat d’ocupar la setena posició i mirar els llocs de privilegi a no tornar a guanyar cap partit i caure fins a la setzena posició. Amb l’ensopegada a Ipurua contra l’Eibar, el Girona ja encadena nou partits sense guanyar. El balanç d’aquesta dinàmica tan negativa és de cinc derrotes –contra el Barça, l’Athletic, el Sevilla, el Betis i l’Eibar– i quatre empats, sumats en els enfrontaments amb l’Atlético, l’Alavés, el Llevant i el Getafe.

A les portes del descens

L’encallada en forma de victòries del Girona ha anat acompanyada de la reacció dels equips que no fa gaires jornades es trobaven enfonsats en el descens. De fet, el conjunt gironí ha gastat un marge de 10 punts respecte al descens i ha perdut deu posicions. Ara mateix, els d’Eusebio són setzens, a només un punt del divuitè, el Rayo, el primer equip que es troba en llocs de perill. Amb aquest escenari, la plantilla blanc-i-vermella té clar que el duel de dissabte a Montilivi (20.45 h) té una gran rellevància. El rival és l’Osca, últim classificat, amb quinze punts –nou menys que el Girona–, però que després de la golejada d’aquesta setmana contra el Valladolid (4-0) torna a creure en la permanència. Una victòria de ben segur que seria un punt d’inflexió per agafar aire.

J.13 Espanyol-Girona 1-3
Última victòria: 25/11/2018
INICI DE LA MALA RATXA
J. 14 Girona-Atlético 1-1
J. 15 Athletic-Girona 1-0
J. 16 Sevilla-Girona 2-0
J. 17 Girona-Getafe 1-1
J. 18 Llevant-Girona 2-2
J. 19 Girona-Alavés 1-1
J. 20 Betis-Girona 3-2
J. 21 Girona-Barça 0-2
J. 22 Eibar-Girona 1-1

Una fragilitat defensiva molt preocupant

Des de la seva arribada a primera divisió, el Girona s’havia caracteritzat per la intensitat defensiva i la dificultat per fer-li gols. Enguany, amb Eusebio, el conjunt gironí també estava obtenint bones xifres al darrere, sobretot amb la tornada al sistema de tres centrals, però amb l’inici del 2019 la fragilitat s’ha apoderat dels blanc-i-vermells. En els sis partits de lliga jugats aquest any nou, el Girona ha encaixat 14 gols, mentre que en les anteriors disset jornades n’havia rebut 20. L’equip de Montilivi no aconsegueix deixar la porteria a zero des de la jornada 12, disputava a principis de novembre, quan va empatar a zero contra el Leganés. Tancar la zona defensiva és clau perquè l’equip torni a aixecar el vol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)