Girona

Les compres de l’estiu i el no a Miami, un llast

Els límits salarials. El Girona ha quedat sense marge de maniobra durant el mercat d’hivern i no ha pogut reforçar la plantilla com hauria volgut

Raúl Carnero, que probablement hauria reforçat el Getafe al gener si el Leganés no hagués vetat la seva incorporació al club veí, ha estat l’únic fruit del Girona en un mercat d’hivern en el qual la teoria deia que el club de Montilivi hauria hagut de fer força més moviments. Ara, amb la persiana abaixada, ja no val penedir-se ni tampoc lamentar-se de per què no ha vingut un altre carriler tenint en compte el dèficit a les ales o perquè no ha aterrat un altre davanter veient la infermeria o el baix rendiment de futbolistes com ara Doumbia o Choco Lozano.

L’esforç, a l’estiu

“Si no hi ha hagut fitxatges és perquè tenim plena confiança en els jugadors que tenim”, va comentar dimarts el director esportiu en la roda de premsa que el Girona va convocar per l’ampliació de contracte de Cristhian Stuani. Quique Cárcel hi va afegir dos matisos: les lesions i el límit salarial. “Les baixes ens han condicionat i el pressupost és limitat. I, si volem mantenir el bloc, no és fàcil maniobrar amb els fitxatges”, va afegir-hi.

De fet, la gran aposta del Girona va ser a l’estiu, que és quan va pagar prop de 9 milions per aconseguir els drets de Marc Muniesa i de Johan Mojica. Els 3,5 milions pel lloretenc van ser imperatius, ja que quan el Girona se’n va assegurar la cessió per a la temporada 2017/18 els dos clubs van posar una clàusula de compra obligatòria en cas de permanència. Pel que fa a Mojica, els 5 milions d’euros van significar la compra més cara de la història del Girona, que abans de donar el sí a l’operació va valorar el bon mundial que va fer el colombià, que va jugar tots els minuts possibles i es va revalorar a Rússia. El Girona, fins i tot, estudiava la possibilitat de vendre’l per més diners abans no es tanqués el mercat d’estiu, però a principis d’agost es va lesionar (ruptura parcial del tendó del recte anterior de la cuixa dreta) i el negoci se’n va anar en orris molt abans que es trenqués els lligaments encreuats, que ja va ser el mes d’octubre.

Miami juga en contra

El Girona va obrir uns ulls com taronges amb la possibilitat que el duel contra el Barça s’exportés als Estats Units. El club hauria rebut uns 4 milions que li haurien permès maniobrar amb solvència al gener. El no final, però, va ser tot un cop baix.

JOHAN MOJICA

5
milions
va desemborsar el Girona pel colombià, que es va trencar els encreuats i no ha debutat en la lliga.

MARC MUNIESA

3,5
milions
va rebre l’Stoke d’una opció de compra obligatòria per al Girona després de la cessió.

EL GIRONA-BARÇA

4
milions
hauria rebut el club de Montilivi si el derbi s’hagués exportat als Estats Units, a Miami.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)