2a divisió FEF

2a divisió B

Un objectiu complert

Joan Carles Oliva torna a casa seva amb el deure de fer pujar l’equip de la seva ciutat, dels seus amics i de la seva família

El Lleida i el tècnic van negociar durant l’estiu però no hi va poder haver entesa perquè va marxar a Xipre, d’on va ser destituït

El primer que va fer Joan Carles Oliva (Lleida, 1965) quan es va asseure davant dels mitjans en la seva presentació va ser recordar quan el seu pare el portava als cinc anys al Camp d’Esports. Després, va tenir paraules per al seu gendre, un seguidor anònim del Lleida. I posteriorment, va parlar d’Emili Vicente, històric tècnic del conjunt blau. La relació del tècnic amb el club va molt més enllà del fet que ara mateix els seus camins s’hagin unit professionalment. Sobre ell pesa el deure de fer pujar a segona A el club de la seva ciutat, de la seva família i dels seus amics. L’oportunitat, amb la lliga tan oberta, és ben ferma; la responsabilitat, doncs, és gegant.

“És un objectiu complert per mi”, va explicar el tècnic. “S’ha fet realitat un desig que tenia des de feia molts anys i les sensacions quan entrenava l’equip han estat molt bones. És difícil descriure-ho tot”, manifestava. Des que va començar la seva etapa a les banquetes, Oliva ha passat per diversos equips de la demarcació, com ara el Tremp o el Balaguer; també ha tingut una etapa al futbol aragonès, fins que va fer el salt al futbol semiprofessional (l’Hospitalet, el Vila-real B, el Salamanca), professional (el Nàstic) i fins i tot d’elit, quan va ser ajudant de Sánchez Flores durant quatre anys. Però mai li han brillat tant els ulls com quan s’ha posat la jaqueta del Lleida i ha agafat el xiulet i la pissarra. “Per al club, el Joan Carles sempre ha estat una figura molt valorada. Pensem que reuneix totes les capacitats necessàries per ajudar-nos a aconseguir l’objectiu ambiciós que ens hem marcat, que no és altre que pujar de categoria”, afirmava el director esportiu, Jordi Esteve. “ Segurament no hi ha cap entrenador que tingui una responsabilitat tan gran com la que tinc jo”, expressava l’entrenador sobre el seu grau d’identificació tan alt amb el projecte.

Els camins d’Oliva i el Lleida van estar a punt de trobar-se l’estiu passat quan el club no comptava amb Albadalejo i buscava un tècnic. Aleshores no hi va haver entesa perquè el tècnic va acceptar una oferta de Xipre, un futbol amb una capacitat econòmica superior a la que poden arribar a tenir la gran majoria d’equips de segona B. “Sempre ha mostrat un gran entusiasme pel Lleida i per tot el que ens envolta. En aquella negociació va haver-hi un bon feeling però no es va poder materialitzar per una sèrie de circumstàncies. Diu molt bé del Lleida i molt bé del Joan Carles que mesos després els camins s’hagin tornat a ajuntar per un mateix objectiu”, va assenyalar el director esportiu dels blaus.

L’estil de joc
Oliva coneix perfectament la categoria i sap el pa que s’hi dona. Per això vol veure un equip amb dues cares. “Vull un equip que es pugui adaptar. No és el mateix jugar aquí que jugar a Cornellà. D’una banda, vull que l’equip sigui profund i pugui arribar. D’altra banda, que l’equip sigui incòmode en defensa perquè a final de temporada els equips que són a dalt són els que menys gols reben”, va assenyalar el tècnic, que arribarà amb Ismael Mariani com a tècnic ajudant.
60
partits
ha entrenat al llarg de la seva carrera a segona B.
48%
dels punts
ha aconseguit Joan Carles Oliva com a entrenador d’equips de segona B (Binèfar, Hospitalet i Vila-real B).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)