2a divisió FEF

2a divisió B

Un gegant al bronze

Després d’una gran trajectòria en el futbol professional, Emaná aterra al Badalona empès per la voluntat de continuar gaudint del futbol

El veterà futbolista no volia comprometre’s amb cap equip fins que no solucionés els seus problemes de genoll

ABadalona feia molt de temps que no arribava una figura de la mida d’Achille Emaná (Yaoundé, 1982), internacional amb el Camerun més de 40 vegades i amb més d’una dècada en el futbol professional. Mentre miren de sortir de la part baixa de la classificació, els escapulats han vist com el mercat d’hivern els ha portat una estrella del futbol que aprofita els últims dies com a futbolista d’elit. De moment, no debutarà fins que solucioni els problemes burocràtics i agafi forma competitiva.

El Badalona s’aprofitarà de la qualitat d’Emaná i Emaná s’aprofitarà de l’oportunitat a Badalona. El veterà jugador ha acabat de recuperar-se d’uns problemes al genoll que el van afectar en la seva darrera experiència a l’Índia i vol tornar a la competició totalment recuperat. “No volia comprometre’m amb cap club estant coix. Vaig preferir aturar-me una mica, rehabilitar-me de la lesió i poder tornar en condicions”, admet el jugador, que va jugar el seu últim partit fa onze mesos amb el Mumbai City, amb el qual la temporada 2017/18 va marcar tres gols en 18 partits. La trajectòria d’Emaná és immaculada: des del 2003 fins al 2008 a la primera divisió francesa, posteriorment amb el Betis va viure els seus millors anys fins al 2011 i va encadenar una sèrie d’equips de l’Orient Mitjà i Mèxic fins que va anar a parar al Nàstic al 2015, on en una temporada i mitja va anotar 13 gols. Després de l’Índia, ara jugarà a la segona B. “És més el plaer de poder jugar a futbol que no tant l’estatus de la categoria o els diners. Ara mateix m’empeny el fet de gaudir del futbol. Vaig veure el partit contra el Cornellà i penso que aquí hi ha futbolistes amb tanta qualitat com els de segona o primera divisió”, admet. El jugador va presenciar en directe la darrera victòria del Badalona i en va quedar sorprès: “Em va estranyar veure que hi havia una gran diferència entre nosaltres i el Cornellà, que arribaven com a segons classificats. Vam fer un gran partit i ens vam endur els tres punts”, assenyala el jugador, que, d’altra banda, és conscient que els ulls estaran posats en la seva figura quan trepitgi el terreny de joc: “No em molesta assumir una càrrega o pressió, com he fet en molts altres equips, però no em sento més responsable que cap altre jugador. Al final, som tots el Badalona i tampoc vull assumir una responsabilitat fins que no me la donin”, admet el jugador, que contra el Cornellà no va poder jugar per uns problemes burocràtics que encara s’han de solucionar.

Retrobament frustrat
A segona B també hi juga el seu germà Stephane Emaná (Hèrcules), amb qui el Badalona s’havia d’enfrontar el proper març. Finalment, Stephane no podrà jugar el partit perquè s’ha lesionat de gravetat en els lligaments del genoll i quedarà fora de combat el que resta de temporada. Els dos germans no es veuen des de fa un any i mig. “La vida del futbolista té aquestes coses. Jo he estat a l’estranger jugant, i no ens hem pogut trobar ni per vacances. Em feia il·lusió jugar per primera vegada en contra però no podrà ser. És una llàstima”, manifesta Achille. En aquest sentit, tots dos han compartit vestidor a les files del Nàstic, on van coincidir des del 2015 fins al 2017.
91
Gols
ha marcat Achille Emaná en la seva trajectòria com a professional.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)