Girona

La victòria o l’abisme

El Girona, més enfangat que mai a la zona perillosa, té la necessitat de trencar la sèrie de nou jornades sense guanyar (20.45h)

L’equip d’Eusebio haurà de saber gestionar l’ansietat i la pressió de manar contra el cuer

Reanimat per la golejada al Valladolid, l’Osca no perd la fe tot i haver fet només 15 punts en 22 jornades

Si no és una final, s’hi assembla molt. El Girona ha anat malmetent un coixí de seguretat que era de deu punts fa uns dos mesos i s’ha enfangat com mai a primera divisió, amenaçat per la zona de descens. La nefasta sèrie sense guanyar en la lliga –nou jornades, amb 4 punts dels últims 27 en joc– l’han masegat, i la pèssima imatge a Ipurua ha acabat d’activar les alertes. Tot plegat ha conduït a un partit de màxima pressió aquest vespre a Montilivi. L’escenari que ha viscut de manera consecutiva les visites del Barça (0-2) i el Madrid (1-3 en la copa) rep avui l’Osca, el cuer i l’equip més inexpert a primera. Els gironins assumeixen que tot el que no sigui trencar la mala dinàmica, vuit dies abans de tornar al Santiago Bernabéu, dibuixarà un panorama crític. Amb més mèrits o menys, amb més finor o menys, la victòria local que tant s’està demorant a Montilivi –des del 27 d’octubre contra el Rayo– és fonamental.

Dins del drama que va suposar la cinquena derrota consecutiva entre lliga i copa i la novena jornada sense guanyar, el 3-0 d’Eibar hauria de servir de lliçó per al Girona, que ha de recuperar com sigui la versió competitiva que solia oferir. Sense dosis òptimes d’intensitat, concentració i ritme, l’equip blanc-i-vermell perd molta fiabilitat. I si s’afegeix al context de vulnerabilitat que fa setmanes que exhibeix, encara més. Tancar l’aixeta al darrere és prioritari, després d’encadenar quinze partits sense la porteria immaculada, i a un ritme de tres gols per partit en les últimes cinc derrotes.

A diferència dels anteriors partits a Montilivi, a més, el Girona haurà de saber gestionar l’ansietat i el neguit de veure’s en una situació tan delicada i també la pressió d’haver de manar contra el cuer de primera. L’Osca ha viscut al pou tota la temporada i té lluny el somni de la permanència, després d’haver acumulat només 15 punts en 22 jornades. Els aragonesos, però, no perden la fe, han reestructurat l’equip durant el mercat d’hivern –amb un esquema similar al d’Eusebio– i arriben a Montilivi després d’un recital contra el Valladolid (4-0). Enric Gallego és l’amenaça principal al davant d’un equip que arriba sense Cucho Hernández, que hauria pogut fer mal a l’esquena dels centrals blanc-i-vermells.

MOLTA PRESSIÓ

Ajornar el triomf deixaria un panorama crític abans de visitar el Bernabéu

MASSA GOLS REBUTS

L’equip assumeix que ha de corregir els detalls que el fan vulnerable i fràgil al darrere

ESPERANT L’ALEGRIA

El Girona espera l’ajuda del públic de Montilivi, on no guanya en lliga des de l’octubre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)