Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“L’actitud i l’orgull m’hi fan confiar”

En dos minuts, Cordero Vega va fer fora el preparador físic, Gerardo Izaguirre, i va enviar a la dutxa Bernardo. Imatges de frustració, desesperació i impotència. Eusebio Sacristán s’ho mirava amb preocupació. Era el dia assenyalat per aixecar el cap i va acabar com el rosari de l’aurora. “Fa molts partits que no guanyem, confiàvem que era l’oportunitat, el moment, i no ha arribat. Això fa mal. Però la nostra feina és aixecar-nos com més aviat millor, pensar que hem de continuar fent tot el que està al nostre abast i estar més forts que mai”, va explicar l’entrenador a la sala de premsa. “És un moment difícil, acumulem unes quantes derrotes i això pesa. És la professió. Les dinàmiques es canvien mantenint la confiança. I veient l’actitud i l’orgull amb què lluiten cada pilota els jugadors, em fan tenir confiança.”

La derrota debilita el Girona i també Eusebio. “Si això té solució? És clar que sí. Queda molta competició. I aquest equip demostra cada dia que té orgull, mentalitat, i que l’actitud és la bona.” Quan li van preguntar si se sentia fort, va dir: “Em mantinc en la línia del que estic fent des que vaig arribar. Donant tot el millor perquè l’equip cada dia millori, estigui més fort i més a prop de les victòries. Últimament no han arribat, però continuo confiant en el treball i l’actitud dels jugadors al camp. Em fa confiar que, a pesar dels resultats, és el camí. Estant units, amb orgull i mentalitat, aconseguirem que el Girona continuï a primera.”

El Girona no va tenir una mala arrencada, però va tornar a anar a remolc d’una fragilitat defensiva alarmant, accentuada en el segon gol de l’Osca enmig de la passivitat col·lectiva. “Estàvem posats en el duel i concentrats. Han estat dues jugades aïllades. Encaixar el primer gol, després d’estar-ho fent tot i sent superiors, i amb la dinàmica de resultats que teníem, potser ha pesat una mica en la concentració. Però han estat dues accions aïllades i em quedo amb la reacció de l’equip, que tot i les circumstàncies adverses ha mostrat actitud i mentalitat”, va insistir el de la Seca, que va triar Paik (a més de Granell) per intentar revolucionar l’equip en el descans. “Avui, tal com se’ns havia posat la primera part, en què estàvem tenint un cert control però hem encaixat dos gols, hem considerat que havíem d’intentar revolucionar el partit, capgirar-lo, tractant d’omplir el mig del camp. Amb la defensa de quatre, més gent al mig i al davant, hem cregut que ens podrien arribar més ocasions”, va argumentar. “Borja tenia alguna molèstia, i el canvi natural és Paik, amb la confiança que les arribades i la connexió a la mitjapunta ens podrien donar coses importants”, va afegir.

Entre el context i el resultat en contra, el Girona va mostrar impotència. “Els dos gols ens han fet entrar en fases de precipitació. És preferible tenir més tranquil·litat per fer les coses de manera més efectiva, però les circumstàncies han estat molt adverses. I tot i així, l’equip mostra caràcter, símptomes que ens indiquen que tots volem canviar aquesta situació.”

A la fragilitat defensiva, l’equip hi va afegir una altra jornada (la tercera seguida) sense marcar. Si no està fi Stuani, costa Déu i ajuda veure porteria. “Avui hem tingut alguna ocasió de Juanpe i de Porro, i Portu també hi ha estat a prop. Hem fet gols durant la primera fase de la temporada, en què tots els jugadors hi han estat. És cert que en Cristhian és important i qui més ocasions genera. Ho hem tingut a tocar, hem de seguir confiant en la nostra gent de dalt i que els gols arribin. I que aconseguim mantenir la porteria a zero, que també és important”.

LA SITUACIÓ

“És un moment difícil, però queda molt i hem d’estar forts i units. Això té solució”

LA GARROTADA

“Crèiem que era l’oportunitat, el moment, i això fa mal. Però ens hem d’aixecar”

LA PASSIVITAT

“Encaixar el 0-1 després d’haver-ho fet tot ens ha pesat en la concentració”

SE SENT FORT?

“Dono el millor perquè l’equip creixi. Units, ens podrem mantenir a primera”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)