2a divisió FEF

El protagonista de la jornada

Luis Gaudioso (Sants)

Tocat per una vareta

Gaudioso ha marcat en cinc de les últimes sis jornades i ha donat ales al Sants per sortir de la zona de descens a primera catalana

S’ha especialitzat des dels onze metres: va fallar el seu primer intent a Llagostera però ha marcat els tres últims

Col·locar l’entrada d’aire de la pilota mirant cap a la porteria. Després, cinc passes enrere. Al seu cap, en el racó de la creativitat, busca un recurs diferent, que el porter no s’esperi. Executa. I gol.

El ritual de Luis Gaudioso previ als penals ha portat el Sants a sortir de la zona de descens i mirar cap a la permanència amb més claredat. Cinc gols en les últimes sis jornades confirmen la tendència positiva del migcampista, que n’ha marcat de tots colors: la seva aportació golejadora no és només des del punt fatídic, també n’ha fet dos de jugada.

El Sants està aprofitant que Gaudioso es troba ara mateix tocat per una vareta màgica. El migcampista mai havia estat un golejador, però aquesta temporada està a prop d’igualar el seu sostre des que l’últim any de juvenil al Cornellà va marcar-ne set (ara de moment n’ha fet sis). “Tinc una ratxa golejadora inesperada, però tinc molta confiança a donar més coses positives a l’equip”, explica el jugador, que reconeix que pot millorar en la seva aportació: “En aquest punt de la temporada no crec que estigui fent el meu millor futbol, però sí que és cert que com que estic fent més gols les meves actuacions són molt cridaneres.” L’estadística el porta a ser el jugador més en forma de la lliga de cara a gol: 0,83 gols per partit en les últimes sis jornades en què ni els dos màxims golejadors de la categoria, Salinas (Hospitalet) i Arranz (Terrassa), el poden igualar.

Tres d’aquestes cinc dianes han estat des del punt de penal, un registre que Gaudioso domina, i de valent. “Vaig fallar el primer penal al camp del Llagostera a la primera volta però l’equip em va donar confiança perquè ho tornés a provar.” I la segona oportunitat va arribar una volta després contra el mateix Llagostera amb una execució a l’estil Panenka. Posteriorment el Granollers i, diumenge passat, la Pobla van ser els botxins des del punt fatídic. “Sempre busco una mica de creativitat a l’hora d’executar els penals, i pel que fa al ritual previ, segueixo el mateix que amb les faltes o qualsevol jugada d’estratègia”, indica el futbolista.

Gaudioso ha ajudat a fer que en la segona volta els barcelonins deixin enrere les posicions de descens que van freqüentar durant la primera part del campionat: onze punts en sis partits el situen sisè en la classificació fictícia de la segona volta. Setzens, a cinc del descens en la taula general. “Ara el panorama es veu molt diferent, l’ambient ha canviat i tot plegat és més positiu. Però encara queda molt i cal seguir en la nostra línia de joc per continuar millorant i que els resultats arribin”, indica el jugador.

11
punts
ha sumat el Sants en la segona volta.
6
gols
acumula Gaudioso en el campionat, tres dels quals de penal.
27%
dels gols
que ha marcat l’equip són obra del migcampista.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)