Girona

Llum al final del Bernabéu?

El camp del Madrid pot ser l’escenari de la reaparició de Patrick Roberts i de Planas, que podrien tenir els primers minuts després de moltes setmanes de baixa

El Girona preservarà Borja García per al partit contra els ‘txuri urdin’ i també recuperarà el sancionat Bernardo i, possiblement, Marc Muniesa

En les últimes setmanes, les bones notícies escassegen a l’entorn del Girona. A la plaga de lesionats que s’arrossega des de principis de curs, s’hi ha afegit la clatellada moral de quedar eliminat de la copa. De fet, l’aventura en el torneig del KO també ha passat factura en forma de desgast físic en la plantilla i això s’ha traduït en una baixada de rendiment en la lliga que ha portat els gironins a encadenar 10 jornades sense guanyar i a caure de la zona mitjana alta de la classificació fins al límit del precipici del descens.

En espera de la munició

Enmig d’aquest escenari força pessimista, l’equip té al davant en l’horitzó més proper un dels desplaçaments més complicats de la temporada per a qualsevol equip –la visita al Santiago Bernabéu–, i un tram de calendari decisiu per evitar les brases i afronta el tram final de la lliga sense que l’aigua els arribi al coll: el Girona rebrà la Real Sociedad i visitarà el Rayo Vallecano. A l’hora de buscar punts de llum en aquest camí de pedres, n’hi ha un que comença a brillar amb força: la tornada de Patrick Roberts al terreny de joc. El britànic ja va tornar amb el grup la setmana passada, i aquesta va guanyant ritme amb la resta dels companys. Així doncs, la possibilitat que el ràpid extrem cedit pel City a Montilivi entri en la convocatòria i reaparegui amb alguns minuts al camp del Real Madrid guanya força.

Com és obvi, la millor versió de Patrick Roberts necessitarà rodatge i minuts a sobre del verd, però de cara al tram final de la temporada poder disposar de la verticalitat, l’habilitat i l’efervescència de l’exjugador del Celtic seria un recurs molt important per a Eusebio. De fet, Roberts es va lesionar a principis del desembre passat, just quan s’havia adaptat al joc de l’equip i de la primera divisió i estava començant a mostrar totes les seves habilitats. L’estadi del club de Chamartín també podria veure la reaparició de Carles Planas. El de Sant Celoni es va lesionar el 25 de novembre al camp de l’Espanyol i, tot i entrar en la convocatòria contra l’Osca, encara no ha trepitjat el verd.

Entre cotó fluix

Amb la recuperació de Roberts, a la infermeria del Girona hi quedarien els dos futbolistes lesionats de llarga durada –Aday i Mojica– i Doumbia i Muniesa, en la recta final de la seva recuperació. En l’entrenament d’ahir hi va haver dues baixes que no haurien d’encendre les alarmes de noves lesions amb vista al Bernabéu. D’una banda, Raúl García no es va poder exercitar per culpa d’una gastroenteritis, i Stuani va realitzar un entrenament individualitzat a causa d’una petita sobrecàrrega al quàdriceps.

Pel que fa a Borja García, sí que està descartat per jugar a Madrid ja que, després de disputar la primera part contra l’Osca, el madrileny es va ressentir de la lesió muscular de fa unes setmanes. La bona notícia és que el dolor l’ha avisat a temps i des del club es va explicar que no hi ha cap nou trencament de la zona afectada.

1. Girona-Valladolid, 0-0 4
Aday sancionat Planas lesionat Mojica lesionat Ramalho lesionat
2. Girona-Real Madrid, 1-4 3
Planas lesionat Mojica lesionat Ramalho lesionat
3. Vila-real-Girona, 0-1 4
Gorka Iraizoz lesionat Planas lesionat Mojica lesionat Ramalho lesionat
4. Girona-Celta, 3-2 3
Planas lesionat Mojica lesionat Choco Lozano lesionat
5. Barça-Girona, 2-2 2
Planas lesionat Mojica lesionat
6. Girona-Betis, 0-1 2
Planas lesionat Mojica lesionat
7. Osca-Girona, 1-1 1
Mojica lesionat
8. Girona-Eibar, 2-3 1
Mojica lesionat
9. Real Sociedad-Girona, 0-0 1
Mojica lesionat Granell lesionat Iraizoz lesionat
10. Girona-Rayo V., 2-1 3
Mojica lesionat
Stuani lesionat Granell lesionat
11. València-Girona 7
Mojica lesionat Aday lesionat Portu lesionat Douglas Luiz lesionat Juanpe lesionat
Stuani lesionat Choco Lozano sancionat
12. Girona-Leganés, 0-0 4
Mojica lesionat Aday lesionat Portu lesionat Douglas Luiz lesionat
13. Espanyol-Girona, 1-3 4
Mojica lesionat Aday lesionat Portu lesionat Douglas Luiz lesionat
14. Girona-At. Madrid, 1-1 4
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Muniesa lesionat
15. Athletic-Girona, 1-0 6
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Muniesa lesionat Bounou lesionat Roberts lesionat
16. Sevilla-Girona, 2-0 6
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Muniesa lesionat Bounou lesionat Roberts lesionat
17. Girona-Getafe, 1-1 6
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Muniesa lesionat Doumbia lesionat Roberts lesionat
18. Llevant-Girona, 2-2 6
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Muniesa lesionat Pere Pons lesionat Roberts lesionat
19. Girona-Alavés, 1-1 4
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Roberts lesionat
20. Betis-Girona, 3-2 5
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Roberts lesionat Stuani sancionat
21. Girona-Barça, 0-2 6
Mojica lesionat Aday lesionat Planas lesionat Doumbia lesionat Borja García lesionat Roberts lesionat
22. Eibar-Girona, 3-0 8
Mojica lesionat Aday lesionat Gorka Iraizoz lesionat Muniesa lesionat Borja García lesionat Roberts lesionat Doumbia lesionat Bernardo sancionat
23. Girona-Osca, 0-2 7
Mojica lesionat Aday lesionat Roberts lesionat Muniesa lesionat Doumbia lesionat Alcalá sancionat
23. R. Madrid-Girona 6
Mojica lesionat Aday lesionat Borja García lesionat Muniesa lesionat Doumbia lesionat Bernardo sancionat

Aday Benítez, primer contacte amb la pilota

El carriler del Girona va encetar ahir un nou capítol en la seva llarga recuperació de la lesió de genoll que es va fer el mes d’octubre passat. Des del club es va informar que Aday va tornar a trepitjar el verd de La Vinya per fer treball específic amb la pilota. Tot i que encara queda força temps per veure’l de nou en competició –podria tornar cap a final de curs si tot va bé–, l’obertura d’aquesta nova etapa ben segur que és una injecció de moral per al futbolista i l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)