Girona

Una energia que s’enganxi

Detonant. Enmig de la crisi de resultats i de joc, la tornada de futbolistes com ara Patrick Roberts ha de servir per reactivar la part ofensiva i donar força a un Girona necessitat d’estímuls

Després que Patrick Roberts s’hagi entrenat tota la setmana amb el grup, un dels principals punts d’atenció en la jornada d’avui serà saber si el britànic entra en la llista de convocats per viatjar cap a Madrid. El futbolista està bé, a punt, i Eusebio Sacristán haurà de decidir si el fa viatjar a Madrid o prefereix esperar fins la setmana que ve. Sigui demà o contra la Real, el retorn del ràpid extrem seria una gran notícia pel que pot aportar en un moment en què el Girona necessita una sacsejada que el faci reaccionar. I és que, vist amb perspectiva, és evident que els gironins han trobat a faltar un dels homes cedits pel City i que va aterrar a Montilivi per marcar diferències.

Un interruptor

Patrick Roberts es va lesionar en el seu millor moment del curs pel que fa a rendiment. La seva adaptació als companys i al futbol de primera divisió no va ser immediata, però sí que sempre que sortia al terreny de joc passaven coses. De mica en mica, l’exjugador del Celtic va guanyar protagonisme fins que el 5 de desembre, en la tornada dels setzens de copa contra l’Alavés, la seva musculatura de la cuixa dreta es va estripar. Fins llavors, Roberts acumulava 364 minuts repartits en 10 partits de lliga i 50 minuts més en la copa.

El futbolista format a les categories inferiors del Fulham s’ha perdut nou partits de lliga i els quatre duels de copa contra l’Atlético i el Madrid. En total, 13 duels en què el bagatge ofensiu dels d’Eusebio ha anat perdent força. D’una banda per la falta d’encert en els metres finals –en la lliga ja són tres partits sense perforar la porteria–, i de l’altra per la manca de recursos a l’hora d’afrontar els partits.

Amb Portu i Stuani com a principals armes atacants, la resta de perfils de la plantilla que han hagut de complementar o substituir l’aportació del murcià i l’uruguaià no han funcionat: Doumbia ha alternat les actuacions discretes amb períodes d’inactivitat per culpa de les lesions, i el Choco Lozano no ha estat el revulsiu que s’esperava quan ha hagut de saltar al terreny de joc. Amb el que va demostrar Roberts abans de la lesió, la verticalitat i el desequilibri estan assegurats, i més enllà de poder substituir Portu, Eusebio també va comprovar que junts poden desbordar les defenses per les dues bandes. El gran dubte, però, és saber en quin estat tornarà el britànic, ja que el seu joc explosiu també el pot condicionar a l’hora de tornar a recaure d’una lesió muscular. Ara mateix, però, si l’equip s’ha de carregar, Roberts és l’home.

EL DUBTE

El britànic està bé, però Eusebio ha de decidir si se l’endú a Madrid o prefereix esperar

SEQUERA DE GOLS

El Girona ha perdut força en atac i ja fa tres partits de lliga que no marca

LA XIFRA

13
partits
s’ha perdut fins al moment Patrick Roberts. 9 de lliga i 4 de copa

RECURS INEXISTENT

Amb desequilibri i amb un joc molt vertical, Roberts té capacitat per sacsejar l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)