Girona

Cop de timó d’Eusebio

Intervenció. L’entrenador varia el sistema, ordena l’equip en un 4-1-4-1 i surt reforçat pels canvis introduïts després del descans, decisius en l’esdevenir del partit

Un dels personatges que més aire van agafar amb la victòria al Santiago Bernabéu és Eusebio Sacristán. L’entrenador del Girona no passava un bon moment, incapaç de fer enlairar el seu conjunt, després de deu jornades sense guanyar, immers en una crisi de resultats i de joc, però ahir, en el context més complicat, va emergir i va intervenir per, des de la pissarra, ser determinant. El de La Seca, doncs, es va reivindicar, amb una sèrie de decisions que van rentar la cara de l’equip i van dirigir-lo cap a l’objectiu.

La primera i més evident va ser el canvi de sistema introduït. Eusebio va aparcar el 3-4-2-1, al qual s’havia aferrat des de la jornada 3, a finals d’agost, i va modificar-lo per un 4-1-4-1. D’aquesta manera, va eliminar un central i va ordenar l’equip amb una línia de 4 defenses al darrere, amb un pivot a davant –Douglas Luiz, novetat en l’onze–, dos interiors al costat seu, dos jugadors de banda i un punta. En un principi, el plantejament va semblar rutllar ja que l’equip, ben endreçat, amb les línies juntes, va contenir bé el Real Madrid, encara que, d’altra banda, amb ell l’equip també va oferir problemes per desplegar-se amb la pilota i ser verinós a l’altra àrea. Aquestes dificultats van llastrar els blanc-i-vermells, que no aconseguien sortir del seu camp, fet que va propiciar que els blancs els tanquessin a prop de la seva porteria i els generessin amb continuïtat diverses situacions de gol.

Eusebio, però, va madurar-ho i va llegir el que estava passant amb molt d’encert. En el descans, amb l’equip perdent, va fer una doble substitució i va fer entrar Aleix Garcia i Choco Lozano per Pere Pons i Pedro Porro, dos canvis que van ser claus en l’esdevenir de l’enfrontament. L’entrada del migcampista d’Ulldecona va aportar el control i la pausa que faltava amb la possessió, a més d’arribada. Aleix va combinar de meravella amb Douglas i Granell i va mostrar-se clarivident per comandar els atacs visitants. També el Choco va tenir moltíssima transcendència. En primer lloc, la seva entrada va ser a la banda esquerra, la qual cosa va comportar que Portu passés a la dreta, des d’on va convertir-se en un maldecap per a Marcelo; i en segon, l’hondureny va ser molt útil, buscant contínuament la rematada aèria al segon pal, emparellat amb Odriozola, al qual sobrepassa en 8 centímetres d’alçada i a qui va guanyar totes les disputes, mostrant-se constantment com una amenaça i creant diverses ocasions de perill. De fet, el gol del triomf de Portu va arribar precedit d’una rematada seva al pal llarg, que Courtois va refusar i que l’atacant murcià va acabar ficant a dins.

SUBSTITUCIONS

Les entrades d’Aleix Garcia i Choco Lozano van aportar a l’equip el que necessitava

AL DARRERE

El de La Seca va aparcar els tres centrals i va tancar amb línia de quatre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)