Girona

Rius de tinta blanc-i-vermella

Recull de premsa. La històrica victòria del Girona contra el Real Madrid al Santiago Bernabéu copa les pàgines d’informació esportiva dels principals mitjans catalans i espanyols

Juntament amb el títol de copa de bàsquet que va adjudicar-se el Barça, el triomf del Girona contra el Real Madrid al Santiago Bernabéu va monopolitzar la informació esportiva encara ahir, l’endemà de la gesta blanc-i-vermella. El ressò va ser patent sobretot en la premsa escrita, en què tots els mitjans catalans i espanyols, i no només els esportius, sinó també els generalistes, van centrar la informació esportiva en la històrica victòria gironina.

Pel que fa als esportius editats a Madrid, tots dos, evidentment, van fer una lectura del partit des de l’òptica madridista, i va ser l’As l’únic que va apostar per posar-lo gran a la portada, sota el títol “Estocada” amb una foto de l’instant en què Portu va rematar de cap i va batre Courtois en el gol decisiu. L’altre, el Marca, va obrir amb el bàsquet; però, tot i això, també va destacar el partit de futbol disputat al Bernabéu amb un “Així és impossible”, com l’altre rotatiu madrileny, fent èmfasi en com de lluny deixa la derrota del lideratge, a 9 punts, el conjunt orientat per Santiago Solari.

En la mateixa línia van anar els generalistes de la ciutat madrilenya. De tots, només El País va posar-ho a la portada, tot qualificant la derrota blanca de “sorprenent” i en la crònica interior: “Desengany monumental del Madrid.” D’altra banda, l’Abc, a dins, va titular: “El Madrid no pot ni vol la lliga”; El Mundo: “Un forat per l’esquerra”, i La Razón: “Desconnexió”.

Els catalans

Els diaris editats a Catalunya, en canvi, van donar més transcendència a la magnitud de l’actuació de l’equip dirigit per Eusebio Sacristán. Dels esportius, Mundo Deportivo va posar a portada “Gironazo”, en gran, amb una foto d’Alcalá celebrant-ho, mentre que l’Sport va decantar-se per un: “El Girona assalta la lliga al Bernabéu”, per sobre de la final de la copa de bàsquet, a la qual van donar prioritat.

Diversos mitjans generalistes també van obrir l’edició amb el conjunt blanc-i-vermell; el Diari de Girona va titular: “Apoteòsic”, amb una imatge d’Àlex Granell de genolls sobre la gespa del coliseu blanc i La Vanguardia: “El Girona dona el cop al Bernabéu”, acompanyat d’una foto d’una acció del partit. L’Ara i El Periódico, tot i no obrir amb la notícia, també van subratllar-lo en la portada amb títols similars: “El Girona remunta i assalta el Bernabéu” i “El Girona assalta el Bernabéu”, respectivament.

PORTADA

La gesta va estar present també en la portada de diversos diaris generalistes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)