Una preocupació menys

Sanció. Willian José, autor de sis dianes en els últims set partits de lliga de la Real Sociedad i un dels jugadors més en forma del campionat, veurà el matx de dilluns a Montilivi des de casa

La Real Sociedad arribarà a l’estadi de Montilivi instal·lada en la millor ratxa des que va començar la lliga. Els donostiarres encadenen sis partits sense perdre –tres victòries i tres empats– que els han situat en setena posició, a només dos punts de les places que donen dret a jugar competició europea. L’arribada d’Imanol Alguacil a la banqueta ha estat un revulsiu per a l’equip, però l’augment de confiança i de rendiment de jugadors clau en els esquemes del tècnic ha estat el principal argument que explica els bons resultats.

Un dels futbolistes que ha vist la llum en les darreres jornades i que s’ha erigit en un dels homes més en forma de l’equip blanc-i-blau i de tota la lliga és Willian José. El futbolista brasiler ha fet sis dianes en els últims set partits de la Real Sociedad coincidint amb el bon moment del bloc de Zubieta. L’atacant no hi serà per sanció en el duel contra el Girona, un fet que resta potencial als guipuscoans, que es quedaran sense una de les referències.

De la nit, al dia

Willian José és un dels jugadors franquícia de la Real Sociedad. En l’atac, el brasiler, Oyarzabal i Januzaj es reparteixen les peces més important de l’engranatge ofensiu. Com a davanter de referència, la confiança de l’entitat donostiarra en Willian és total, i és que l’atacant no té cap substitut clar del seu perfil més enllà de Jon Bautista –dotze partits, un gol i 475 minuts acumulats–. Juanmi o Sandro han estat futbolistes que l’han rellevat en alguna ocasió, principalment al setembre, quan el de Porto Calvo es va fer una lesió muscular i posteriorment va recaure. Els problemes físics i la falta de punteria i confiança, juntament amb una dinàmica irregular de l’equip, van fer que el brasiler es passés de la sisena jornada fins a la divuitena sense fer ni un sol gol (822 minuts), una sequera difícil de gestionar per al mateix jugador i el club. En l’actualitat, Willian veu la porteria molt més gran i de ben segur que el seu equip el trobarà a faltar a Montilivi, i és que, a més, ha estat a l’estadi del Girona on Willian José ha marcat els seus tres gols al conjunt gironí en les dues últimes ocasions que l’ha visitat. El davanter va fer un doblet en l’anada de la primera eliminatòria d’ascens a primera divisió amb el Saragossa –el conjunt aragonès va vèncer 1-4 i va remuntar un 0-3 de La Romareda– i el curs passat, ja en la màxima categoria, va ser l’autor del 0-1 de la Real Sociedad en el minut 6, després de superar Bernardo en l’un contra un.

El Girona és una de les víctimes favorites de Willian, amb tres dianes en set partits jugant amb el Madrid Castella, el Saragossa i la Real, lluny dels set gols a Las Palmas, equip al qual va defensar la temporada 2015/16 en la màxima categoria.