Girona

L’elit porta Pons i Granell al podi

Els dos migcampistes gironins, amb més de 50 partits de primera a les cames, ja són dins el top 3 de futbolistes del Girona amb més enfrontaments a la LFP

Pere Pons té a l’abast aquesta temporada superar els 200 partits de lliga, però s’haurà d’esperar a la vinent si vol desbancar el terrassenc

Després de nou temporades a divisió de plata, Pere Pons ocupava el sisè lloc del rànquing de jugadors amb més partits amb la samarreta del Girona en la Lliga de Futbol Professional; Eloi Amagat era el vuitè, i Àlex Granell, l’onzè. Al trivot gironí –així es diu el grup de WhatsApp que tenen entre tots tres– se li presentava l’oportunitat de debutar a primera divisió, però era una incògnita si s’hi adaptarien o si hi tindrien un paper més residual. Quan les portes de l’elit es van obrir per al Girona, tots tres tenien contracte en vigor. A Pere Pons, l’ascens li va arribar amb 24 anys; a Àlex Granell, a punt de fer-ne 29, i a Eloi Amagat, quan ja n’havia fet 32. De fet, un pèl massa tard per al futbolista, que va vestir de blanc-i-vermell en quatre categories diferents: tercera, segona B, segona A i primera. A l’elit, però, l’exjugador del New York City actualment a les files de l’Olot va jugar-hi dos partits per un total de 136 a la LFP (134 a plata). Un any i mig després s’aguanta encara dins el top 10, però Jonás Ramalho i Borja García (132 partits cadascun) estan a cinc de superar-lo.

En el podi

Per a Pere Pons i Àlex Granell, la irrupció a primera divisió ha estat més que productiva. Tots dos van fer un primer curs per emmarcar, amb 31 i 34 partits, respectivament. De fet, el de Sant Martí Vell ja va acabar la temporada passada sent el segon jugador amb més partits (169) a la LFP amb la samarreta blanc-i-vermella, un més que Jandro. Àlex Granell va acabar el curs passat amb 149 partits i en el cinquè lloc. Ara ja és tercer, després de superar els 152 partits de Dorca (va arribar als 153 en la quarta jornada contra el Celta), els 160 de Jose (va superar-los després del partit a Montilivi contra l’Atlético) i, finalment, els 168 de Jandro (ho va aconseguir fa dues setmanes, en el partit contra l’Osca). Al Bernabéu, Granell va arribar als 170 partits entre lliga i play-off.

Migue, encara lluny

El central Miguel González, autor del gol contra el Ceuta que va dur el Girona a segona A després de 50 anys, encara es manté com el futbolista que més partits ha disputat amb la samarreta vermella en el futbol professional. Són 215, que serien 242 comptant-hi els 27 que va jugar la temporada 2007/08 a segona B. Migue va deixar el Girona el curs 2013/14 amb 34 anys, però encara continua en actiu al Sabadell, a punt de fer-ne 39 i després de passar, un cop fora de Montilivi, per l’Alavés, l’Huracán i el Cadis.

Els 215 partits de Migue encara són inabastables per a cap jugador en l’actual exercici. Si Pere Pons jugués els 14 partits que queden aquesta temporada, el de Sant Martí Vell s’enfilaria fins als 203 i tindria aquest objectiu encarrilat per al curs 2019/20, que és la temporada en què acaba el contracte. Aquests 215 partits també els tindrà a l’abast Granell, però li’n falten encara 45 i l’objectiu no el podria enfocar fins a final del curs vinent. Granell, però, té encara més recorregut que Pere Pons ja que va signar un contracte fins al 2021.

149 futbolistes a la LFP

El coreà Paik va ser el 148è futbolista que va vestir la samarreta del Girona en la Lliga de Futbol Professional (va jugar els quatre últims minuts del Girona-Barça de la jornada 22), però rere seu encara hi ha anat l’únic fitxatge del mercat d’hivern, Raúl García Carnero, que va debutar en la jornada 23 a Ipurua.

Tot i que n’han jugat 149, n’hi ha onze que han estat inèdits i han deixat el club sense debutar. L’últim cas és el de Boulaya, però a segona A n’hi va haver deu més. Cinc són porters (Pociello, Quintanas, Andrés Díez, Germán i Oliveros) i dels altres cinc, hi ha algun cas estrambòtic (Biancucchi, Omgba, Djalo, Nwakali i Angeliño).

JUGADORS INÈDITS

Raúl García és el 149è jugador que ha utilitzat el Girona en onze cursos a la LFP
Onze jugadors no van ni debutar; la meitat són porters i l’únic cas a 1a: Boulaya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)