Girona

L’impuls arriba des de fora

Contrast. El Girona ha sabut compensar el dèficit que arrossega a Montilivi amb una fiabilitat molt benvinguda a camp contrari. L’equip va celebrar a Vallecas el cinquè triomf com a visitant

El 0-2 amb què va sortir divendres de Vallecas és un cop d’autoritat del Girona, que en només tres setmanes ha vist canviar de manera radical l’estat d’ànim i una situació a la classificació que començava a amenaçar tempesta. La resposta de l’equip quan Eusebio va decidir fer un altre retoc a l’esquema i passar a jugar amb un 4-1-4-1 ha estat contundent, amb set punts dels últims nou possibles que l’han allunyat de la zona prohibida de la classificació. La millora sobtada no ha servit per trencar el malefici a Montilivi, perquè l’equip va encadenar contra la Real Sociedad el setè partit sense guanyar a casa –rècord en el futbol professional– però en canvi ha tret tot el suc possible de dues sortides delicades i compromeses. Primer, amb la inesperada i històrica victòria al Santiago Bernabéu. I al cap de dues jornades, deixant molt enrere el Rayo, que aspirava a acostar-se al Girona i embolicar-lo de ple en la lluita per eludir el descens.

Les dues victòries consecutives a Madrid han revifat la fortalesa com a visitant del Girona, que s’havia arribat a convertir en l’únic conjunt invicte a camp contrari de tota la primera divisió –en les primeres sis sortides, va fer tres victòries i tres empats– però que havia frenat en sec, amb només un punt en les cinc visites següents. Fins que, tant al Bernabéu com a Vallecas, l’equip va recuperar la versió més solvent i fiable, la que tant li costa de reproduir a Montilivi, cosa que li generaria un maldecap majúscul si no fos perquè està esgarrapant a fora tot el que no és capaç d’assegurar a casa.

Amb un balanç de cinc victòries, quatre empats i quatre derrotes en els seus tretze partits com a visitant, el Girona acumula dinou punts lluny de Montilivi. Només el Barça i el Madrid n’han fet més a camp contrari. Amb dinou, també hi ha la Real Sociedad, després del punt que va obtenir dilluns passat a Montilivi. De tota manera, avui encara podrien superar el Girona tant l’Atlético –ha fet 18 punts a fora i avui visita Anoeta– com el Getafe, que n’acumula 17 i juga aquesta tarda al camp del Betis.

El Girona, com la Real Sociedad i el Valladolid, ha aconseguit més punts a fora que a casa. El cas dels gironins, però, és el més accentuat, amb set punts de diferència entre els que ha fet com a visitant (19) i els que ha assegurat a casa (12). La diferència de la Real és de tres punts (19-16) i la del Valladolid, de dos (14-12).

Ve de lluny

Les bones prestacions del Girona a camp contrari ja venen de lluny, potenciades arran de l’arribada de Pablo Machín. El ritme d’aquesta temporada, però, és superior al de l’estrena a primera, que els blanc-i-vermells van tancar amb sis victòries a camp contrari, i tenint en compte que la sisena va ser en l’última jornada, al camp de Las Palmas, ja descendit. Ara, és a només un triomf d’igualar els del curs anterior, i li queden sis partits a fora.

PENDENTS DE DOS

Només el Barça i el Madrid han fet més punts que el Girona (19) a camp contrari

EL BALANÇ

7
punts més
a fora (19) que a casa (12); el Girona és, amb diferència, l’equip amb més contrast

A MOLT BON RITME

El Girona és a un dels sis triomfs a fora amb què va tancar l’estrena a primera divisió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)