Girona

Una oportunitat per fer-se veure

El Girona, alliberat per la reacció de les tres últimes jornades, viurà demà un altre parèntesi de la lliga amb la possibilitat d’aixecar un títol

Amb força menys problemes per les baixes que fa unes setmanes, el duel contra el Barça permetrà agafar rodatge a futbolistes que en necessiten

Tampoc serà una setmana neta, però el context és ben diferent del que va viure el Girona a principis del 2019, amb el calendari molt dens per la copa i en plena encallada. Alliberat en la lliga, després de tres jornades molt productives –7 punts de 9– que li han permès deixar la zona de descens vuit punts per sota i li han transformat l’estat d’ànim, el Girona marcarà demà un altre parèntesi en la competició regular per afrontar la seva primera supercopa de Catalunya, contra el Barça a la Nova Creu Alta de Sabadell (18.45 h).

La supercopa, que el Girona es va guanyar el dret a disputar com a segon millor classificat del país la temporada passada, és una bona oportunitat per omplir les vitrines d’un club que no té tampoc cap copa Catalunya. I és, també, un bon moment perquè Eusebio Sacristán pugui veure futbolistes que estan tenint poca continuïtat. Amb un panorama força menys preocupant que fa unes quantes setmanes respecte als lesionats, el duel de demà permetrà agafar rodatge a jugadors que ja estan a punt però que no han trobat encara forat els últims partits. Homes com Marc Muniesa, Pedro Porro, Seydou Doumbia o Patrick Roberts, que va tornar a Vallecas després d’una llarga absència, són candidats a tenir minuts, com també els jugadors del Peralada que s’havien habituat a competir amb el primer equip i que ara mateix no hi tenen pes, amb Valery Fernández com a exponent principal.

La normativa de la supercopa catalana és laxa per facilitar el marge de maniobra dels entrenadors. La convocatòria pot ser de vint futbolistes, i l’aspecte més cridaner és que els tècnics poden fer fins a nou canvis durant el partit. El més probable és que la llista de jugadors del filial sigui més llarga al Barça que al Girona.

Entrades exhaurides

Amb una capacitat per a 11.908 espectadors, la Nova Creu Alta presentarà demà un molt bon aspecte per veure la supercopa de Catalunya. La federació catalana va anunciar ahir que no posarà més entrades a la venda. A partir de les peticions que jugadors federats, entrenadors i àrbitres han fet als clubs i delegacions, la federació ha exhaurit les entrades. Inicialment, també havien tingut un període de venda anticipada amb descompte del 50% els socis del Girona, el Barça i el Sabadell.

PER APROFITAR

Tenir minuts pot anar bé a homes com Muniesa, Porro, Doumbia, Roberts o Valery

NORMATIVA LAXA

La convocatòria serà de vint jugadors i els tècnics podran fer fins a nou canvis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)