Girona

Precedents accidentats

D’estrena. La de demà serà la primera supercopa que no enfronta el Barça i l’Espanyol. Tot i que es va crear el 2012, ja va néixer amb polèmica i només se n’han disputat tres edicions

La supercopa va néixer el 2012, quan la federació catalana va impulsar un canvi de format que diferenciava els equips de primera de la resta, que disputaven la copa Catalunya. El problema és que la primera edició no es va arribar ni a disputar aquell 2012, perquè una setmana abans la federació va decidir suspendre-la (s’havia de disputar a l’estadi olímpic Lluís Companys, com també la final de la copa Catalunya entre el Nàstic i el Malleu) perquè els blaugrana s’hi volien presentar amb el filial. Entre polèmiques, ajornaments i problemes per trobar dates, la supercopa ha viscut fins ara només tres edicions, tot i que fa set anys que es va crear.

Una a Montilivi

La primera edició es va jugar a Montilivi, el 29 d’octubre del 2014, amb poc més de 5.000 espectadors al camp del Girona. Després d’un 1-1 (gols de Piqué i Arbilla), els penals van donar el títol al Barça. La segona edició, al cap de dos anys a Tarragona, la va guanyar l’Espanyol, gràcies a un gol de Caicedo. I la tercera, l’any passat a Lleida, va acabar amb triomf blaugrana en la tanda de penals, després d’un 0-0.

La temporada 2014/15, la federació va dividir la copa Catalunya entre l’absoluta i l’amateur, que té el Girona C com a vigent campió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)