Girona

La supercopa també té peatge

El Girona veu molt tacat el títol per la lesió de Douglas Luiz, que estarà un mes de baixa

El brasiler tenia reservat un paper fonamental en l’equilibri del 4-1-4-1 que ha consolidat Eusebio

El camí desconegut que el Girona va traçar en la copa –en arribar per primera vegada a la seva història als quarts de final– va tenir peatge, i el primer títol de supercopa tampoc ha sortit de franc, ni de bon tros. El conjunt blanc-i-vermell perd Douglas Luiz, per culpa d’una lesió que es va fer només d’entrar a la Nova Creu Alta i que no és menor, perquè el mantindrà de baixa per un període aproximat de quatre setmanes, segons va comunicar el club després de les proves a què es va sotmetre el brasiler, que ja havia informat prèviament del temps de recuperació per les seves xarxes socials. La baixa de Douglas és un contratemps seriós per a Eusebio Sacristán, sobretot tenint en compte que el tècnic havia trobat en el brasiler el timoner de l’esquema 4-1-4-1 que ha marcat l’accelerada de l’equip les últimes setmanes.

Douglas Luiz té un trencament al bíceps femoral de la cama esquerra. Suplent en la supercopa, va ser dels jugadors que Eusebio va fer entrar al descans, però no va durar ni dos minuts. De seguida va alertar la banqueta, amb gestos que s’havia trencat a la cuixa. Va ser substituït per Èric Montes, però el mal ja estava fet. Després del partit, Eusebio esperava no perdre’l per gaire temps, però ja es podia interpretar que alguna cosa tenia el brasiler. I el tècnic no va amagar la importància que havia agafat el jugador cedit pel Manchester City en la proposta de joc que ha aplicat des de la visita al Bernabéu: “Douglas s’estava consolidant en una posició que li va perfecta. Ens dona molt d’equilibri, tant defensivament com ofensivament.” Eusebio lamentava que el brasiler s’hagués lesionat només d’entrar al camp. “De risc, n’assumim cada dia. Cada dia que ens entrenem demanem la màxima intensitat i estem exposats que un jugador se’n pugui ressentir”, afegia.

Un perfil únic

Per les seves característiques, a Douglas Luiz li escau molt bé la posició de pivot a davant de la defensa, capaç de començar l’elaboració i la circulació de la pilota i d’oferir garanties en el joc de posició. La lesió no només trenca de cop la progressió d’un futbolista que començava a oferir la seva millor versió, sinó que obligarà Eusebio a buscar una solució per a una posició en què no té cap jugador tan específic com el brasiler. Pere Pons és un dels candidats clars a jugar de pivot, tot i que les funcions d’interior li permetien destacar virtuts seves com la pressió. Una altra alternativa que té Eusebio és situar a davant de la defensa Aleix Garcia, tot i que el d’Ulldecona tendeix a tenir més mobilitat que Douglas. En qualsevol cas, l’absència del brasiler accentuarà la participació de Pere Pons, Aleix Garcia i Àlex Granell, ja que tots quatre homes s’havien acostumat a repartir-se tres llocs.

LA LESIÓ

Té un trencament al bíceps femoral que es va fer només d’entrar a Sabadell

EL TIMÓ

“Ens donava molt d’equilibri en una posició que li va perfecta”, admetia Eusebio

RETOCS FORÇATS

Pere Pons i Aleix Garcia, amb perfils diferents del brasiler, són candidats al pivot

La plaga de les lesions musculars

X.M.

Quan semblava que començava a veure la llum, les lesions musculars tornen a frustrar el Girona. L’últim de caure ha estat Douglas, i el penúltim, Juanpe Ramírez, que ja es va perdre la visita a Vallecas. La plaga de lesions va castigar especialment l’equip durant la primera part de la temporada, amb una dotzena de futbolistes afectats, però no ha marxat mai del tot. L’altra cara de la moneda són jugadors com Patrick Roberts i Marc Muniesa, que han deixat enrere lesions musculars i que dimecres van ser titulars a la Nova Creu Alta.

Ja li va passar a Mendizorrotza

X.M.

Douglas Luiz va reproduir a la Nova Creu Alta, i de manera més exagerada, el mateix que li va passar a Vitòria en la copa. El 31 d’octubre, va entrar al camp a Mendizorrotza en el minut 63, va notar molèsties, va continuar i va acabar sortint amb llitera, al cap de 21 minuts. Dimecres, a Sabadell, no va trigar ni dos minuts. Aquella primera lesió a la cuixa li va fer perdre’s tres partits de lliga. Va reaparèixer al cap de poc més d’un mes, precisament en la tornada de copa contra l’Alavés. I des que Eusebio va aplicar el 4-1-4-1 al Bernabéu, Douglas no s’havia perdut ni un minut en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)