Nàstic

Progressió imperceptible

2a divisió A. El Nàstic, que fa set partits que no guanya, només ha assolit el 23% dels punts amb Enrique Martín, poc més que amb Gordillo (20%)

Tot canvi d’entrenador busca una millora pel que fa als resultats. Tenint en compte la trajectòria del Nàstic a la lliga, és evident que l’equip grana no l’ha aconseguida amb la destitució, ja fa més de quatre mesos, de José Antonio Gordillo i la seva substitució per Enrique Martín. Si amb l’entrenador andalús, que va deixar l’equip cuer a tres punts de les places de permanència, el Nàstic va aconseguir 6 punts en els 10 partits jugats –un 20% dels punts en disputa–, amb el navarrès n’ha obtingut 12 en els 17 partits, un 23%. L’equip tarragoní continua en l’última posició i té la zona de salvació a 7 punts. Una progressió, per tant, gairebé imperceptible per a un equip que buscava consolidar una trajectòria que el tragués, després de més de dos anys de patiment, del pou. Un dels dèficits clars del Nàstic fins ara és l’aspecte ofensiu, amb xifres que no s’arreglen. Amb Gordillo a la banqueta, el Nàstic va marcar 6 gols en els 10 partits; amb Enrique Martín, 10 en 17. De fet, el Nàstic està ara pitjor que mai, ja que encadena set partits sense vèncer (2 punts de 21), la pitjor ratxa de la temporada.

Si Martín manté crèdit és perquè és un entrenador que el Nàstic feia temps que volia contractar i perquè, tot i que els resultats no milloren, es veu un equip més intens i competitiu i una certa progressió en el joc. Hi han fet molt els deu fitxatges del mercat d’hivern, que han augmentat el nivell de la plantilla. Això fa que s’hagi deixat una mica de temps a Enrique Martín per acabar d’acoblar les peces. La paciència, però, no és infinita en el món del futbol, i menys en el Nàstic, de manera que no es pot assegurar la continuïtat del navarrès a curt termini.

De moment, la plantilla fa costat al tècnic i confia en la reacció, tal i com va assegurar ahir Fali, que veu l’equip “en la bona línia”, competint fins al final per tots els partits, sempre amb opcions de puntuar o guanyar. “No estem morts. Estem molt a prop d’aconseguir una victòria”, afirma Fali.

MÉS LLUNY

Gordillo va deixar el Nàstic a tres punts de la zona de salvació, que ara està a set

POCA PRODUCCIÓ

12
punts
ha aconseguit el Nàstic en els disset partits dirigits per Enrique Martín des de finals d’octubre.

Encara no ha atrapat el Reus

El Reus va tancar la primera volta, i la seva participació en la competició abans de ser expulsat, amb 21 punts en 21 partits disputats. En aquell moment, el Nàstic tenia cinc punts menys i, sis partits després, en té 21, però comptant els tres adjudicats pel partit no disputat contra l’equip roig-i-negre. Sense comptar-los, doncs, el Nàstic ha aconseguit tres punts menys, amb sis partits més, que els que va sumar el Reus abans de ser exclòs de la lliga. L’equip roig-i-negre va marcar 16 gols, els mateixos que porta ara el Nàstic. A l’equip grana li està costant moltíssim sumar punts en el tram de competició en què necessita, com sigui, sortir del pou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)