Girona

A ritme de dièsel

El rival. La gran quantitat d’empats ha dificultat que el València aixequés el vol en la lliga, però ara està en el millor moment de la temporada

A València, la primera victòria del curs es va fer esperar fins a la setena jornada, i el gran nombre d’empats sumats en la lliga –amb 15 és l’equip que més n’acumula– va generar molts dubtes al club de la capital del Túria en diversos moments de la primera part del curs. Ara, però, amb la classificació per a la final de copa al sac, vius a l’Europa League i encadenant vuit partits en la competició de la regularitat sense perdre, sembla que el motor dièsel dels valencianistes ja carbura a ple rendiment i l’exigent afició valencianista comença a transmetre la satisfacció als seus futbolistes. I és que l’equip de Marcelino, que tan bé va competir el curs passat, es va encallar a començaments de temporada en la lliga i, de punt en punt, no era capaç d’aixecar el vol des de la zona baixa de la classificació.

Lesions i desencert

La tecla per fer funcionar aquest València ha costat de trobar, i a més, Marcelino ha hagut de fer front a dues variables molt difícils de controlar. Per una banda, les lesions i la intermitència de noms que el curs passat van ser decisius i que en canvi aquesta temporada tot just ara comencen a mostrar la seva millor forma. Perfils com Santi Mina i sobretot Gonçalo Guedes han tingut diverses recaigudes en forma de lesió i no han pogut mostrar ni aportar a la plantilla tot el potencial que tenen. Per l’altra, el desencert en els metres finals ha arribat a fer sortir de polleguera els aficionats i els membres de la plantilla valencianista, i és una de les grans explicacions per entendre l’elevada xifra d’empats que han sumat fins ara. En la primera volta contra el Girona, per exemple, l’equip del ratpenat va tenir més i millors ocasions però amb la pólvora molla i davant d’un estratosfèric Bounou, els tres punts van volar cap a terres gironines. En la parcel·la ofensiva, destaquen els sis gols del seu màxim golejador, Parejo, tot i ser migcampista. L’aposta per Batshuayi –cedit pel Chelsea– no va sortir bé, i Santi Mina, Rodrigo o Guedes no han pogut repetir les xifres de gols del curs passat.

El nou any ha permès mantenir la solidesa de la primera part del curs i afegir-hi un punt més d’encert. Amb aquests ingredients, s’ha pogut obtenir un balanç de tres victòries, cinc empats i només una derrota –contra l’Alavés el 5 de gener–, que ha catapultat els valencianistes des de la zona perillosa fins a enganxar-se de nou a la lluita per entrar a Europa. I tot plegat, i segurament és el més important, amb la injecció de moral que suposa accedir a la final de la copa del Rei després d’onze anys.

EL METRÒNOM

Dani Parejo és la peça clau d’un engranatge que avui carbura a un bon nivell
L’equip ha crescut, i aquest 2019 només ha perdut contra l’Alavés en lliga

La generació del 2000 arriba amb força

Vius en tres competicions i conscients que al planter hi ha talent, com s’ha vist amb l’arribada i consolidació al primer equip de noms com Gayá, Carlos Soler, o anteriorment Alcácer, Marcelino va donant entrada a diversos futbolistes nascuts més enllà del 2000. Ferran Torres, amb 19 anys, ja es va estrenar el curs passat i enguany ja acumula 15 participacions en la lliga. Aquesta temporada, la sensació és el coreà Lee Kang-In, amb 18 anys acabats de fer. Els aficionats del València ja han pogut gaudir del seu desequilibri i qualitat en la lliga –ha disputat dos partits– però sobretot en la copa, en què n’ha jugat sis i ha estat important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)