Girona

L’assignatura de Montilivi

El Girona vol matar dos pardals d’un tret amb un triomf que serviria per trencar la ratxa davant la seva afició i fer un pas de gegant cap a la salvació

Els d’Eusebio no guanyen a l’estadi des de l’octubre (Rayo, 2-1) i el balanç dels últims set partits a casa és de 5 punts de 21

En la lliga, el València enllaça vuit partits sense perdre

Després d’alçar la veu en dos escenaris on feia molta falta, el Girona té una altra assignatura pendent. Al Bernabéu, va fer saltar la banca amb una victòria de gran impacte i efecte. I a Vallecas, en un altre context, va marcar un cop d’autoritat contra un equip que aspirava a embolicar-lo molt en la zona perillosa. Les dues victòries a fora han donat molt d’aire a un equip que ha estat capaç de recuperar un bon coixí de seguretat sense haver trencat el malefici que fa mesos –més de quatre– que arrossega a Montilivi. El repte és doble aquesta tarda. Si els blanc-i-vermells aconsegueixen per fi trencar la sequera de victòries a casa –5 punts dels últims 21–, faran un pas de gegant per assegurar la permanència. De fet, tindran l’oportunitat de deixar onze punts per sota la zona de descens, si la jornada s’arrodoneix amb una derrota del Vila-real, que visita després el Llevant.

El Girona s’ha envalentit a partir del moviment tàctic d’Eusebio, amb 7 punts dels últims 9 en joc, però avui arriba a Montilivi un senyor rival. Només per potencial, el València ja fa respecte. I s’hi afegeix el fet que el conjunt de Marcelino viu el seu millor moment de la temporada. Apagat en els primers mesos, l’equip valencià ha accelerat, encadena vuit jornades sense perdre i s’ha situat de ple en la lluita per les posicions europees.

La segona de quatre

El Girona retroba l’equip contra el qual va aconseguir una de les victòries més imprevistes. A Mestalla, els gironins s’hi van presentar carregats de baixes i, amb un Bounou estel·lar i l’únic gol de Pere Pons a primera, es van endur els tres punts. Era la segona derrota del València, que des d’aleshores només ha perdut dos partits més, al Bernabéu i a Mendizorrotza. Aquell 0-1 a Mestalla significava també la segona victòria seguida del Girona, sèrie que no ha repetit més i que avui torna a tenir a l’abast. El conjunt d’Eusebio s’haurà de sobreposar a la baixa de Douglas Luiz, que s’havia convertit en un referent al mig del camp en l’esquema 4-1-4-1 que ha coincidit amb la revifada de l’equip. A favor del Girona, com a mínim en teoria, hi ha aquesta vegada el major descans, perquè el València va jugar dijous un partit molt exigent d’Europa League, resolt amb triomf contra el Krasnodar (2-1).

POC DESCANS

Tots dos han jugat entre setmana, però el València va tenir dijous un partit més exigent

LA PRIMERA VOLTA

Amb un Bounou estel·lar i moltes baixes, el Girona va assolir un gran triomf a Mestalla

EL VALOR DEL TRIOMF

Si el Girona venç i el Vila-real perd, la zona de descens quedarà onze punts per sota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)