El protagonista

Jonas Ramalho

El primer té gust amarg

La tarda no va començar gens bé per a Jonas Ramalho ahir a Montilivi. Ubicat al lateral dret, tenia clar que l’enfrontament contra el València li portaria feina, però la realitat va ser que d’entrada va haver de defensar una versió recuperada del millor Guedes. El ràpid futbolista portuguès va ser capaç de guanyar-li l’esquena constantment durant els primers quinze minuts de joc, i només la manca de connexió dels companys valencianistes amb Guedes van impedir que l’autopista per la banda dreta generés més problemes als gironins. Al límit del quart d’hora, una passada a l’esquena de Ramalho sí que va fer mal als de Montilivi, i aquest cop Guedes va controlar i, superant Bounou, va marcar el 0-1. Ramalho i l’equip es van posar les piles per aturar la sagnia del València i, amb el basc més pendent de la seva esquena i homes com Portu, Aleix i Pere Pons anant a les ajudes, van aconseguir eixugar de mica en mica l’aportació ofensiva de Guedes.

Si Ramalho havia sortit en negatiu a la fotografia del primer gol encaixat pel seu equip, també es va convertir en protagonista en l’acció de l’empat a un que va arribar poc després. La diana va confirmar que el Girona podia plantar cara al millor València de la temporada, va fer créixer el joc dels d’Eusebio i va donar pas a un tram de partit en què els blanc-i-vermells van ser molt superiors al seu rival. El lateral dret del Girona va provocar una falta a la zona de l’extrem, es va col·locar a l’àrea a esperar la centrada de Grabell i va aprofitar l’errada en el marcatge de Kondogbia per quedar-se sol al punt de penal. Amb el cap va superar Neto, i a l’eufòria d’haver aconseguit l’empat s’hi va afegir l’alegria d’estrenar-se com a golejador a primera divisió després d’haver-hi disputat cinquanta partits en la màxima categoria del futbol estatal repartits entre l’Athletic Club i el Girona.

En la resta de l’encontre, Ramalho va centrar més els esforços a lligar en curt els atacants del València que li arribaven per la seva banda que a pujar a l’atac, però també va tenir l’oportunitat de fer alguna excursió fins a la línia de fons, sense gaire èxit. Finalment, Eusebio el va substituir en el minut 71 per donar entrada a Pedro Porro. L’aposta per l’extremeny va estirar les línies de l’equip i va funcionar en un primer moment, ja que es va aconseguir l’empat de nou. Ramalho va patir des de la banda la tragèdia de l’últim minut de partit, en què els seus companys es van llançar a l’atac i el València els va castigar amb una contra letal.