Girona

Madrid, una terra d’oportunitats

El Girona ha sabut treure un bon rendiment de les visites a camps madrilenys des que competeix a primera

Enguany, entre la copa i la lliga, els gironins jugaran set vegades a Madrid

Han passat moltes coses des d’aquell llunyà 24 de juny del 2007 a Alcalá de Henares –el Girona va aconseguir un ascens a segona B clau per a la història del club en aquesta població del nord-est de Madrid–, però el club de Montilivi ha mantingut un lligam molt estret amb aquest territori de l’Estat espanyol. D’una banda, perquè en la seva etapa a la LFP no hi ha hagut cap temporada que no l’hagi visitat –Madrid ha tingut sis clubs diferents jugant en el futbol professional en l’última dècada– i, de l’altra, perquè els blanc-i-vermells s’han acostumat en les darreres temporades a obtenir-hi bons resultats tot i que l’entitat dels rivals d’aquesta comunitat autònoma –amb el Real Madrid i l’Atlético al capdavant– és elevada.

Guanyen les alegries

En la segona temporada a primera, el Girona pot considerar Madrid una zona fèrtil en l’objectiu de sumar punts. La temporada passada, els gironins només hi van encaixar una derrota –el 6-3 al Santiago Bernabéu–, i van aconseguir sumar dos empats de molt de prestigi al Wanda Metropolitano contra l’Atlético i al camp del Getafe.

Aquesta temporada, la plantilla que dirigeix Eusebio ja ha visitat Madrid en quatre ocasions i el record fins ara és d’allò més positiu: al camp de l’Atlético de Madrid van fer saltar la banca eliminant l’equip colchonero amb un espectacular 3-3; al Santiago Bernabéu, en la lliga, van assolir una altra victòria per a la curta però intensa trajectòria del club en l’elit (1-2), i el triomf a Vallecas de fa dues setmanes (0-2) va significar un bon pas endavant cap a l’objectiu de la permanència. En aquest balanç de dues victòries i un empat també hi ha una derrota, la de l’anada dels quarts de final de la copa del Rei contra el Real Madrid (4-2), en un partit marcat per les lesions i el desgast en la plantilla del Girona.

Aquest dissabte (20.45 h) el Girona tornarà a trepitjar terres madrilenyes per jugar a Butarque contra el Leganés. El partit tindrà una importància similar a la del duel que el va enfrontar contra el Rayo Vallecano, ja que en joc hi ha la possibilitat de superar un rival directe de la zona baixa de la classificació. Fins ara, en les tres visites dels gironins a la població del sud de Madrid, l’equip de Montilivi no hi ha perdut: 1-2 en la temporada 2014/15, 2-2 en la 2015/16 i empat sense gols en el cara a cara a primera divisió de l’any passat.

Per enèsima vegada

La visita a Leganés serà el cinquè partit d’aquest curs que el Girona jugarà a Madrid però no serà l’últim, ja que encara n’hi quedaran dos: el que disputarà a principis d’abril contra l’Atlético de Madrid i el que té programat per a la primera setmana de maig a Getafe. En total, hauran estat set duels en aquest territori de la geografia estatal, una xifra molt elevada i que representa tot un rècord. La temporada passada, el Girona hi va disputar quatre partits –Leganés, Atlético, Real Madrid i Getafe–, mentre que a segona divisió A el sostre se situava en els tres enfrontaments, una situació que el club gironí va viure en tres ocasions: en la 2012/13 i la 2013/14. El camp de l’Alcorcón és el que més ha visitat en l’etapa LFP.

ELS PRECEDENTS

A Butarque, el Girona hi ha sumat un triomf i dos empats en les tres visites que hi ha fet
2017/18
3 empats i 1 derrota
LLIGA
J. 5 Leganés-Girona 0-0
J. 20 Atlético Girona 1-1
J. 29 R. Madrid-Girona 6-3
J. 35 Getafe-Girona 1-1
2018/19
2 victòries, 1 empat i 1 derrota
LLIGA
J. 24 R. Madrid-Girona 1-2
J. 26 Rayo-Girona 0-2
Falten per jugar
J. 28 Leganés-Girona 16 de març
J. 30 Atlético-Girona 2 d’abril
J. 36 Getafe-Girona 5 o 6 de maig
COPA
Atlético-Girona 3-3 Vuitens de final, tornada. El Girona passa
R. Madrid-Girona 4-2 Quarts de final, anada. El Girona cau eliminat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)