Girona

A Leganés, amb un rerefons polític

Les visites a Madrid d’equips catalans sempre tenen un punt que va més enllà de l’esport, i el fet s’accentua si els partits coincideixen amb fets rellevants en la política. Aquest és el cas dels dos últims enfrontaments entre el Leganés i el Girona jugats a Butarque. La temporada passada, l’expedició gironina va disputar el partit al camp del conjunt pepinero en la primera jornada entre setmana del curs. En concret, era el dimecres 20 de setembre del 2017. El dia del partit va estar marcat a Catalunya per una quarantena d’escorcolls en departaments del govern català i entitats públiques, cases particulars, despatxos d’advocats i empreses col·laboradores en la maquinària del referèndum. Entre totes aquestes intervencions, va destacar l’entrada al Departament d’Economia, així com la mobilització de centenars de persones a les portes de l’edifici situat a la rambla de Catalunya de Barcelona. Aquells fets van ser el detonant i el principal argument de la justícia espanyola perquè Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –que hi eren presents com a responsables de l’ANC i Òmnium– acabessin detinguts, posats en presó preventiva i ara jutjats a Madrid.

Setze mesos després d’aquells fets i d’aquell partit, el Leganés i el Girona es tornaran a veure les cares a Butarque, just el dia que a Madrid hi ha convocada una manifestació per mostrar el rebuig a la judicialització del procés. L’acte, que està convocat per a aquest dissabte a la tarda (18 h) al passeig del Prado, avançarà darrere el lema “L’autodeterminació no és delicte. Democràcia és decidir”, i està previst que, més enllà d’entitats polítiques i socials diverses, hi arribin un bon grapat d’autocars procedents de Catalunya. De fet, la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes ha organitzat autocars que sortiran des de Girona i que després de la manifestació no tornaran cap a Catalunya, sinó que traslladaran els ocupants a l’estadi del Leganés per acompanyar el club de Montilivi des de les graderies.

EL CURS PASSAT

Es va jugar el 20-S, la jornada dels escorcolls a departaments de la Generalitat

REIVINDICACIÓ

El duel de dissabte coincideix amb la manifestació sobiranista a Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)