Girona

Bernardo Espinosa

Defensa del Girona

“El treball defensiu de tots és clau”

Tant amb Machín com quan Eusebio va apostar de manera decidida per l’esquema amb tres centrals i dos carrilers, Bernardo era l’home encarregat de liderar la defensa, des de la posició més centrada. Ara, tant l’equip com ell s’estan readaptant a la línia de quatre al darrere. “De fet, crec que la majoria de jugadors sumem més temps jugant amb quatre que amb tres. És més fàcil recuperar aquest treball”, va explicar l’exjugador del Middlesbrough, convençut que l’equip ha fet un pas endavant en solidesa amb el canvi de sistema, malgrat el 2-3 del València. “Quan enllaces jornades guanyant, i amb alguna porteria a zero, i minimitzes els gols que t’estaven fent, és que millores el treball col·lectiu. I no parlo només de la defensa. El treball defensiu dels onze jugadors és clau. I és un llistó que hem de mantenir, intentant assumir cadascú el rol que li demana el cos tècnic”.

Havent passat de quatre a tres centrals, la presència dels centrals en l’onze s’encareix. Juanpe, titular habitual, va veure el Girona-València des de la banqueta, i també Muniesa. “Tenir competència a cada lloc és una de les màximes d’un equip. No hi ha millor manera que competir dins el grup de manera sana. Qui triï el tècnic estarà preparat per ajudar l’equip”, assegura Bernardo, que veu important la visita de dissabte a Butarque, però és prudent: “Després de veure com va la temporada i la igualtat que hi ha, la tranquil·litat la tindré quan sumem els punts de la permanència. Tal com està la competició, crec que mirar més enllà i fer comptes seria una equivocació.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)