2a divisió FEF

2a divisió B

La setmana de la histèria

El Sabadell ha viscut dies agitats amb reunions de tot tipus i compareixences públiques dels agents implicats en la delicada situació esportiva: futbolistes, tècnic i president

El club ha decidit quedar-se Kiko Ramírez però ha comunicat als jugadors que només percebran puntualment el 50% de la mensualitat de març ja que la liquiditat comença a ser limitada

Quan va començar la temporada, el Sabadell s’imaginava que quan quedessin deu jornades pel final, jugaria per entrar entre els quatre primers. A més, la deriva esportiva i la solució dels problemes societaris, segons projectaven a inicis de curs en les oficines de la Nova Creu Alta, els portaria a trobar un inversor que s’integrés en l’accionariat d’Esteve Calzada. Ara bé, la pilota és rodona i qualsevol semblança amb la realitat ha passat a ser una coincidència. Els arlequinats estan ofegats en la taula, els problemes econòmics comencen a aparèixer, no hi ha inversor i el projecte trontolla. A deu jornades pel final, una excitació nerviosa s’ha apoderat del club que ha volgut projectar unitat però que ha ensenyat, amb les compareixences públiques dels capitans, el tècnic i finalment la d’avui del president Calzada en només tres dies, un nerviosisme impropi del moment de la temporada, quan en joc queden 30 punts.

La derrota a Terol (2-0), marcat en el calendari com un partit clau per la recuperació, va provocar un forat en la confiança del club, ja deteriorada per la mala dinàmica en la segona volta que l’ha portat de la sisena posició en la jornada 18 a la quinzena en la 28. Les reunions que va mantenir Calzada i el nucli executiu esportiu de l’entitat dilluns a primera hora van tenir una conclusió: Kiko Ramírez continua. Els resultats havien posat en dubte la figura de l’entrenador (amb Seligrat, l’equip sumava 1,3 punts per partit de mitjana; amb Ramírez, 0,75) i la seva destitució estava a sobre de la taula però l’entitat ha fet confiança en el segon tècnic del curs.

Més reunions

Calzada es va reunir amb el cos tècnic i també amb la plantilla i va haver de passar el tràngol de comunicar als jugadors que només cobraran, amb puntualitat, el 50% de la mensualitat del mes de març. La resta de la mensualitat queda ajornada. Calzada ha decidit prioritzar el pagament a Hisenda, de 80.000 euros, ja que, en ple concurs de creditors, l’administració és l’únic agent que pot prémer el botó de la desaparició de l’entitat. Les dificultats econòmiques que està passant el club ja han fet acte de presència i l’empresari lleidatà necessita com més aviat millor l’aportació d’un inversor extern perquè s’encarregui dels pagaments. Calzada ha posat uns 1,5 milions d’euros en la temporada i mitja que porta al capdavant de l’entitat; la deriva econòmica i esportiva del club l’han desgastat i l’han portat a plantejar-se tots els escenaris, inclosa la venda. Segons ha pogut saber aquest diari, això sí, la recerca de l’inversor pot donar aviat els seus fruits.

El Sabadell ha fet molts esforços durant aquesta setmana per crear un missatge d’unitat i fortalesa i per fer una crida a l’afició que, d’altra banda, no les té totes amb la direcció del club. Per aquest motiu, en tres dies consecutius, s’han succeït tres compareixences públiques dels tres agents més importants de l’entitat. La roda de premsa dels quatre capitans de la plantilla de dimecres passat va consistir en la lectura d’un comunicat, pactant amb els mitjans presents només tres preguntes. Ahir, Kiko Ramírez va fer l’habitual roda de premsa prèvia al partit del Cornellà. I avui, serà Esteve Calzada qui faci la primera aparició pública –Twitter a banda– després de molts mesos.

El missatge és ben clar: demanar suport a una afició desgastada pels resultats, però l’agitació en el si de la Nova Creu Alta és evident. A Calzada li han caigut tots els escuts que li havien impedit desenvolupar la seva gestió: l’arribada tardana en el primer estiu no li va deixar fer la plantilla que volia però en el seu segon any l’equip va camí a una classificació pitjor; els problemes societaris que l’impossibilitaven buscar un inversor han quedat solucionats des de fa tres mesos però no hi ha rastre de cap mena de suport econòmic. Per últim, l’expresident Antoni Reguant ha comunicat al consell d’administració que no presentarà la impugnació de la darrera junta que també dificultava la recerca d’un inversor. Reguant, que va anunciar la impugnació, s’ha fet enrere perquè ha vist que aquest moviment li podia costar al club la desaparició i, per tant, l’incompliment de part del contracte de compra-venda de l’estiu del 2017.

Mentre els condicionants giren en contra, el club espera tancar una setmana de molta agitació amb una victòria contra el Cornellà a la Creu Alta. Seria la millor aspirina a tots els problemes que manega un club que, per una raó o per una altra, mai acaba d’aixecar el vol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)