Un negoci rodó a Butarque

Dos gols del murcià, que va signar un inici de partit letal, van encarrilar el sisè triomf del curs a fora del Girona, que ja toca la salvació amb la punta dels dits

Els d’Eusebio van gestionar de meravella el 0-2, tot i que en la segona part van haver de treballar a fons

Leganés 0 Girona 2

GOLS:0-1 (13’) Portu. 0-2 (22’) Portu.ÀRBITRE:Munuera Montero (col·legi andalús).Targetes grogues:Nyom (32’), Braithwaite (37’), Kravets (45+2’), En-Nesyri (53’), Recio (62’), Omeruo (63’), Carrillo (93’) i Santos (94’), del Leganés i Muniesa (17’), del Girona.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:9.873 espectadors al municipal de Butarque. Girona: Bounou Pedro Porro
RESTA DE CONVOCATS: Lunin (p.), Juanfran, Vesga i Arnáiz

El Girona va sortir de Butarque amb la sensació que la temporada vinent Montilivi tornarà a veure futbol de primera divisió. I no serà pel que l’equip està fent a casa, sinó per les prestacions que està oferint com a visitant i les alegries, ja en cadena, que està donant lluny del seu estadi. Ahir, dos gols de Portu amanits amb un molt bon treball col·lectiu van liquidar el Leganés, l’equip que feia més temps que no perdia com a local. Possiblement, el Girona va tenir la primera part més plàcida des que juga a l’elit, però després del descans va haver d’arromangar-se per poder assaborir el sisè triomf del curs a fora. El negoci va ser rodó, però avui encara es podria perfeccionar en funció del que passi en altres camps.

Control absolut

La sacsejada d’Eusebio va retornar a l’onze Muniesa –la clàusula de la por del Leganés sobre Raúl García va fer possible que el lloretenc recuperés la titularitat moltes setmanes després–, però també Juanpe, Pedro Porro i Valery, que en la mitja part ja s’havia guanyat la condició de professional i amb tota la justícia del món. Aquesta petita revolució del tècnic també va anar acompanyada d’un retoc en el 4-1-4-1 que va sorprendre el Leganés, ja que el tècnic va disposar un 4-1-3-2, amb Pere Pons davant de la defensa; Valery, Borja García i Granell unes passes endavant; i Portu i Stuani de referències al davant.

Fos com fos, el Girona va irrompre en el partit amb una força i una concentració molt superiors a les del Leganés. I els fruits van començar a caure gairebé d’immediat. Stuani, Borja García i Portu van realitzar una combinació letal en el 0-1 i pocs minuts després Stuani, Valery i altre cop Portu van tornar a realitzar una acció de tiralínies que va situar el 0-2. Tot just s’havien jugat 22 minuts i el Leganés ja tenia al davant una missió gairebé impossible, perquè el Girona va continuar fent i desfent sobre la gespa amb una facilitat que fins i tot feia feredat. Bounou no només va veure el partit des de molt lluny, sinó que el Girona va tenir ocasions per rematar la feina amb un 0-3 que si no va arribar va ser perquè Cuéllar va fer una molt bona aturada en un xut des de la frontal de Muniesa i perquè el travesser va evitar el que semblava un gol cantat de Juanpe. Els locals es van veure superats per tots costats i no van guanyar ni una pilota dividida.

Més exigència

El 0-2 no era garantia de res, sobretot en un equip com el Girona que ha dilapidat una desena d’avantatges aquesta mateixa temporada. I tot i no fer acte de presència en tota la primera part, el Leganés va començar a aixecar el dit en els últims minuts abans del descans. Primer amb un xut de Kravets i després amb un gol de Nyom que no va pujar al marcador després d’una llarga deliberació, amb el VAR pel mig. L’últim minut de la primera part va deixar clar que la segona no seria bufar i fer ampolles. Pellegrino va moure fitxa en el descans –El Zhar va rellevar un central– i Eusebio va replicar amb alguns canvis de posició: Muniesa va passar a jugar davant de la defensa; Valery va caure al lateral i Pere Pons va avançar la seva posició i va realitzar dues conduccions poderoses que no van acabar amb el 0-3 de miracle.

El Leganés va anar a buscar l’intercanvi de cops i el seu tècnic va acabar posant tota la carn a la graella (Carrillo i Santos). Els locals van acabar partits en dos, però amb cinc jugadors vivint de manera gairebé permanent a la parcel·la gironina. Eusebio es va aixoplugar amb l’entrada de Planas (per Valery) i de Ramalho (sacrificant Borja en un moment en què la pausa del madrileny era més necessària que mai). Pere Pons va ser el termòmetre en el mig del camp i Alcalá es va doctorar amb un partit gairebé perfecte en defensa contra un rival que no es va cansar de penjar pilotes i que va acabar desenterrant la destral per la impotència de no marcar el gol que els posés altre cop en el partit. Sort en van tenir els locals d’acabar amb onze, però qui va acabar rient va ser el Girona.

LA PRIMERA PART

Domini i control absolut del Girona contra un rival que no li va fer ni pessigolles

DUES FUETADES

Portu, precís, va endreçar les assistències de Borja García (13’) i de Valery (22’)

LA SEGONA PART

El Leganés va posar tota la carn a la graella i també va endurir molt el partit

MOLT SÒLIDS

Muniesa va jugar de pivot en la segona part i Pere Pons i Alcalá van estar imperials

MINUT A MINUT

13’ Primera arribada del Girona. Muniesa fa un canvi de joc, Stuani pentina la pilota amb el cap, prolonga Borja García i Portu, que arribava amb més velocitat, es queda sol davant de Cuéllar i el supera amb una rematada creuada (0-1). 20’ Jugada personal de Kravets, que arriba dins l’àrea però el seu xut el tapa Alcalá.
22’ Valery arriba fins a la línia de fons gràcies a una nova passada de Stuani amb el cap, fa la centrada al cor de l’àrea petita i Portu, tot sol, només ha d’empènyer la pilota per fer el 0-2.
34’ Tercer xut del Girona que gairebé acaba amb el tercer gol gironí. Muniesa controla un refús des de fora de l’àrea, prova el xut i Cuéllar ha de posar la mà per refusar a córner.
40’ Falta lateral executada per Àlex Granell, Kravets no sap ni pot rebutjar al segon pal i Juanpe tot sol remata al travesser.
45’ Primer xut a porteria del Leganés. Kravets ho prova des de fora de l’àrea però Bounou atura.
45+1’ Nyom rep una passada dins l’àrea petita, controla l’esfèrica i supera Bounou. El col·legiat, ajudat pel VAR, anul·la la diana local.
46’ Bona jugada entre Valery i Pere Pons. El de Sant Martí Vell fa la passada a Stuani però l’uruguaià xuta amb massa rosca a fora.
52’ Providencial Alcalá, que posa el peu per evitar la rematada d’En-Nesyri.
69’ El Zhar pesca una pilota a la frontal, es busca la millor opció de xut però la pilota surt fora.
85’ El Zhar cedeix a Nyom, que arriba fins a la línia de fons. La seva centrada l’atura Bounou.
89’ Michael Santos rep una passada de Siovas, controla, fa el xut creuat, però després de tocar en Juanpe Alcalá pot refusar la pilota a córner.