Girona

Progressió frenada

Llastrat. El prometedor Patrick Roberts no ha aconseguit encara oferir la versió que se li espera, condicionat per una lesió muscular que l’ha tingut quatre mesos apartat

Amb 22 anys acabats de fer, Patrick Roberts és una de les promeses del futbol anglès. Propietat del Manchester City, el jugador és al Girona com a cedit, amb l’objectiu de pujar de nivell futbolísticament, un cop acabada la seva etapa a Escòcia a les files del Celtic. I és que, després de dos anys i mig a la Premier League escocesa, Roberts buscava altres experiències. De verd-i-blanc, amb el 7 a l’esquena, un dorsal mític a l’entitat dels catòlics que al seu dia van lluir emblemes del club com Jimmy Johnstone i Henrik Larsson, el menut atacant esquerrà va guanyar-se Celtic Park exhibint talent i desimboltura. Mai li va pesar la samarreta del campió britànic, al futbolista, que se la va posar per primera vegada amb 19 anys, i va contribuir a la consecució de tres lligues (2015/16, 2016/17 i 2017/18), dues FA Cup (2016/17 i 2017/18) i dues League Cup (2016/17 i 2017/18). “Ens encantaria retenir-lo, és un futbolista jove fantàstic”, va manifestar Brendan Rodgers, l’entrenador que va dirigir-lo dos cursos allà.

Roberts, doncs, després d’un estiu de madurar-ho, va apostar pel Girona per continuar la seva carrera. Per al club gironí, l’aterratge de l’anglès suposava un salt de qualitat per al seu atac; per al jugador, sense lloc a la plantilla citizen, una oportunitat de continuar evolucionant en una lliga més competitiva que l’escocesa. “Venir al Girona era una bona opció per continuar creixent. Després de parlar amb el tècnic vaig tenir molt bones sensacions, i amb el City vam entendre que havia de venir aquí”, va explicar l’atacant, al mes d’agost, en la seva presentació com a blanc-i-vermell. “Vull disputar el màxim de minuts i tenir incidència en el joc de l’equip per així ajudar-lo”, hi va afegir.

Set mesos després, però, i a deu jornades de l’acabament del campionat, les expectatives generades amb el seu fitxatge no s’han complert. Els números canten: 14 partits jugats –12 en la lliga i dos en la copa–, quatre com a titular –tots en la lliga–, i un total de 422 minuts –375 en la lliga i 47 en la copa– engloben un discret bagatge, a més, sense gols.

És indiscutible, doncs, que la progressió que buscava s’ha vist frenada, per culpa sobretot de la lesió que es va fer a principis del mes de desembre i que ha marcat la seva trajectòria de blanc-i-vermell. Va ser en la tornada de setzens de copa, contra l’Alavés, a Montilivi, quan en els últims minuts d’un duel en què va entrar des de la banqueta, es va fer un trencament al bíceps femoral de la cama dreta després d’una cursa, una lesió que el va apartar de l’equip en un moment en què començava a mostrar el que era capaç d’oferir i s’entreveia com un home important en el curs de l’equip gironí. La lesió, delicada, ja que va ser un trencament muscular important, va obligar-lo a estar a la infermeria quatre mesos, i des del seu retorn, a principis d’aquest mes de març, només ha jugat 65 minuts en la supercopa de Catalunya i dues estones en la lliga, al feu del Rayo, on va reaparèixer entrant en el minut 89, i onze minuts a Montilivi contra el València, en què va quedar assenyalat per la pèrdua de pilota que va protagonitzar i que va propiciar el contraatac que va desembocar en el gol de la victòria dels valencianistes. De fet, en la jornada següent, en la visita dels blanc-i-vermells al Leganés dissabte passat, Eusebio va deixar-lo fora de la convocatòria. “En la decisió valoro com estan tots i a Patrick, després d’haver estat lesionat, li falta un punt. Ens dona coses diferents i desequilibri però per a aquest partit, en què preveiem intensitat, he pres la decisió que no entri en la llista”, va explicar el preparador. “Espero que això no sigui res més que alguna cosa puntual i que sigui un estímul per a ell per agafar el seu millor nivell”, va aclarir.

Una pega recurrent

La lesió, doncs, ha llastrat, de moment, el periple de Roberts a Girona, on mantenen esperances en el jugador per als deu partits que queden. No és, però, la primera vegada que una lesió muscular hipoteca l’anglès, que el curs passat va passar un procés similar. Al Celtic es va fer una altra lesió muscular, que va apartar-lo tres mesos dels terrenys de joc, del novembre al març, i va condicionar també la seva campanya. Poder esquivar aquesta debilitat, recurrent, s’anticipa bàsic per al seu desenvolupament.

LA FRASE

Després de la lesió, li falta un punt. Espero que agafi el seu millor nivell
Eusebio Sacristán
TÈCNIC DEL GIRONA

EL MOMENT

Per a l’últim enfrontament, Eusebio va deixar-lo fora de la convocatòria
El curs passat també va quedar fora de l’equip tres mesos per una lesió muscular
4
titularitats
acumula el futbolista durant tota la temporada amb el Girona. Totes 4 en la lliga.

22 ANYS

13/14
Fulham (1a) 2 p. 0 g.
14/15
Fulham (2a) 17 p. 0 g.
15/16
Manch. City (1a) 1 p. 0 g.
15/16
Celtic (1a) 11 p. 6 g.
16/17
Celtic (1a) 32 p. 9 g.
17/16
Celtic (2a) 12 p. 0 g.
18/19
Girona (1a) 12 p. 0 g.

LA DADA

Propietat del Manchester City, l’atacant va triar Girona per créixer futbolísticament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)