Girona

L’equip més caritatiu

L’Athletic, que no remuntava un partit lluny de San Mamés des de feia quatre anys, va aprofitar la pèssima gestió que el Girona està fent dels avantatges durant tot el curs

Tenint el marcador a favor, els d’Eusebio han acabat cedint 22 punts per culpa de quatre derrotes (12) i cinc empats (10)

El Girona semblava haver corregit el problema de la gestió dels avantatges, però divendres contra l’Athletic se li van tornar a aparèixer vells fantasmes i va acabar perdent un partit que en el descans semblava tenir sota control gràcies al dissetè gol del curs de Cristhian Stuani. La derrota va fer mal perquè el seu rival no és precisament cap especialista a remuntar partits. De fet, els bascos no capgiraven un resultat lluny de San Mamés des del maig del 2015, quan van convertir un 2-0 a Elx en un 2-3 gràcies als gols d’Aketxe (79’), San José (86’) i Iñaki Williams (89’), que abans-d’ahir també va ser decisiu en el triomf a Montilivi gràcies a un gol i a una assistència.

24 punts volatilitzats

L’Athletic va ser el quart equip que completa una remuntada contra el Girona aquesta temporada. El primer va ser el Real Madrid, en la jornada 2, que va renéixer després de l’1-0 gràcies a dos penals absurds dels gironins. També va ser dolorosa la derrota contra l’Eibar, després que el Girona hagués fet el més difícil, que era capgirar el 0-1. Amb 2-1, els d’Eusebio van badar en el temps afegit de la primera part i l’Eibar va aprofitar una acció aïllada després de la represa per endur-se els tres punts. Més sagnant, però, va ser el 3-2 al camp del Betis, després que el Girona hagués anat al descans del Villamarín amb avantatge. Els andalusos van completar la remuntada en el temps afegit després d’un penal del tot evitable comès per Douglas Luiz.

El triomf de l’Athletic no va fer mal tant pels minuts en què el Girona va encaixar els gols (els d’Eusebio van tenir més de mitja hora per reaccionar), sinó per la nul·la resposta que va tenir l’equip quan es va veure per sota del marcador.

Si les quatre derrotes han costat dotze punts, els cinc empats n’han costat deu. D’aquests, l’avantatge pitjor gestionat va ser, sens dubte, al Ciutat de València, en què el Girona va tenir primer un 0-1 i després un 1-2 i es va deixar empatar contra deu. També va fer mal l’autogol de Ramalho a Montilivi contra l’Atlético (82’).

REMUNTATS...

... I NEUTRALITZATS

De l’1-0 a l’1-1. Els blanc-i-vermells van arribar al descans amb avantatge, però Borja Bastón va fer l’1-1 en el 50’.

De l’1-0 a l’1-2. La victòria estava encarrilada en la mitja part, però l’equip es va ensorrar totalment en la segona.

De l’1-2 al 3-2. El Girona va capgirar un 1-0 abans del descans i va acabar perdent de penal i en el temps afegit.

De l’1-0 a l’1-4. Borja va avançar el Girona abans que el Madrid posés la directa a partir de dos penals (39’ i 52’).

Del 2-1 al 2-3. Després de fer el més difícil (capgirar un 0-1), un gol en el 45’+1’ i un altre en el 72’ van decidir.

De l’1-2 al 2-2. Stuani va capgirar l’1-0 de Messi, però Piqué va fer el 2-2 (63’) quan el Barça jugava amb deu.

De l’1-0 a l’1-1. El gol de Stuani de penal (45’) va ser neutralitzat per un autogol de Ramalho en el tram final (82’).

Del 0-1 i l’1-2 al 2-2. Per dues vegades, el Girona va perdre l’avantatge. La segona, en el 86’, quan el Llevant estava jugant amb deu.

Del 0-1 a l’1-1. El VAR va convertir en penal dues faltes que l’àrbitre havia assenyalat a fora. Stuani va fer el 0-1 (37’) i Melero va empatar el partit (72’).

En la copa, tres vegades

En la meitat dels sis partits de copa que ha jugat el Girona, els d’Eusebio van gaudir d’un avantatge en el marcador que finalment no es va traduir en victòria. En l’eliminatòria de setzens de final contra l’Alavés, en el partit d’anada a Mendizorrotza, Alcalá va fer el 0-1 (18’) i el partit va acabar 2-2 gràcies a un gol d’Eric Montes en el minut 96, després que l’Alavés hagués remuntat el gol visitant i s’hagués situat 2-1. En l’eliminatòria de vuitens, en la tornada al Wanda, Valery i Stuani van donar la volta al gol inicial de l’Atlético. Es va passar de l’1-0 a l’1-2 i, finalment, al 3-3 gràcies a un miraculós gol de Doumbia que va servir per segellar l’accés a quarts. Al Bernabéu, Choco Lozano va sorprendre el Real Madrid amb un gol matiner (7’), però el Girona no va aguantar el 0-1 i va acabar sucumbint 4-2 contra el conjunt blanc.