Girona

Aquest abril del 2019...

El Girona ha de capitalitzar tots els seus esforços en un mes atapeït de partits (sis) per segellar la salvació i garantir almenys un curs més d’estabilitat en l’elit

Si és tan solvent com en la primera volta contra aquests mateixos rivals (11 punts de 21), el risc d’esfondrament serà zero

Tots els mesos són importants i cap partit no és sobrer, però l’abril que avui comença està marcat amb vermell en el calendari del Girona. Es un mes decisiu i atapeït de partits (sis), de què algun té pinta de partidàs, no pas per l’espectacle futbolístic que hi pugui haver, sinó per la transcendència que poden tenir els punts. Els d’Eusebio estan obligats a fer un gran esforç que, si surt bé, tindrà el premi d’un any més d’estabilitat en primera divisió. I amb els temps que corren, aquesta seria una gran notícia, perquè el club aconseguiria el propòsit número u que es va marcar en l’inici de curs i que no és cap altre que allargar tant com es pugui la supervivència en l’elit.

Aquests sis partits que es concentren en el mes d’abril van ser prou productius en la primera volta. El Girona només va perdre contra el Sevilla (2-0); va puntuar contra l’Atlético (1-1) i el Valladolid (0-0, en la primera jornada de lliga), i va derrotar l’Espanyol (3-1), el Vila-real (0-1) i el Celta (1-0). Calcant els mateixos signes, els d’Eusebio s’enfilarien fins als 45 punts, de sobres per estacar la permanència i que convertirien els tres partits del mes de maig en un camí de roses en què l’únic al·licient seria escalar com més llocs millor en la classificació per aconseguir més botí econòmic, una de les variables en els ingressos de la lliga.

Tot i que el Girona obrirà foc en les dues jornades entre setmana (els seus partits al Wanda i al Nuevo Zorrilla seran dimarts), els horaris no han castigat els d’Eusebio si es fa la comparació amb el descans que tindran els rivals. El moment de més concentració són els dos desplaçaments seguits a Vigo (dissabte) i Valladolid (dimarts), en què el tècnic haurà de tirar possiblement de rotacions.

El control dels riscos

A favor del Girona juga el fet que la infermeria s’ha anat buidant (amb la reaparició cada vegada més propera de Mojica, només Aday està fora de combat) i les targetes no són, ara per ara, una gran amenaça, tot i que Juanpe va veure la cinquena groga contra l’Athletic i serà baixa al Wanda. Ara mateix, només Granell i Douglas Luiz estan a una cartolina de la suspensió per acumulació, i Alcalá, Muniesa, Porro, Ramalho i Choco Lozano, a dues.

A dos triomfs dels 40

El Girona va perdre divendres una gran oportunitat per situar-se a només una victòria dels 40 punts, que és la xifra màgica per a la permanència en primera divisió, tot i que de vegades no és suficient. Amb 37 punts, els d’Eusebio enfocarien d’una altra manera la visita al Wanda, on no han perdut mai (dos empats, un en lliga i un en copa). Amb 34 punts, hi ha molta més feina per fer, sobretot si l’equip és incapaç de sortir de l’espiral negativa a Montilivi.

At. Madrid-Girona 2-A
Atlético 2 dies Girona 3 dies
Girona-Espanyol 6-A
Girona 3 dies Espanyol 3 dies
Girona-Vila-real 14-A
Girona 7 dies Vila-real 6 dies
Celta-Girona 20-A
Celta 6 dies Girona 5 dies
Valladolid-Girona 23-A
Valladolid 3 dies Girona 2 dies
Girona-Sevilla 29-A
Girona 5 dies Sevilla 3 dies
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)