El protagonista

Seydou Doumbia

Un paper digne però curt

Eusebio ho tenia claríssim. Sense Stuani, Doumbia al davant. I l’ivorià va respondre posant-hi molta activitat des del començament, tot i que la seva participació i transcendència en el joc de la primera meitat no van tenir res a veure amb les de la segona. De seguida, va enxampar els centrals badant i, sol dins l’àrea, va rebre una centrada de Porro que va rematar en planxa, amb potència, amb una bona resposta d’Oblak (3’). Doumbia era la referència al davant, però també se’l veia sovint al mig del camp, amb ganes de tenir participació. Va fer un bon retall davant Godín, que li va fer falta (6’), i va fer una bona arrencada abans d’obrir la pilota cap a Porro, un altre dels més actius en la primera meitat. També va trepitjar l’àrea pròpia per ajudar en les jugades d’estratègia, tot i que va estar a punt de sorprendre Iraizoz amb una rematada que els locals reclamaven com a mans (34’).

Al seu hàbitat, dins l’àrea rival, l’exjugador de l’Sporting va ser qui més va insistir. I va tenir a prop el gol en una doble ocasió. Primer, va buscar una rematada interceptada per l’eslovè. I en la continuació de la jugada, Muniesa va centrar i el davanter, altre cop de cap, va fer lluir el porter amb un bon moviment amb el cap (35’). Li faltava encert, però hi posava amenaça i treball. Poc abans del descans, es va atrevir a provar una jugada llarga des del mig del camp, que no va tenir conseqüències. Tot el desgast que va acumular en el primer període, això sí, posaven en quarantena la continuïtat durant tot el partit a un jugador avesat a jugar pocs minuts.

L’ivorià va jugar més lluny de l’àrea en la segona meitat. Les primeres pilotes que va tocar van ser al mig del camp, com en una combinació amb Pere Pons i Borja García (51’). Només hi va haver una fase breu, després del descans, en què va mirar de connectar rematades. Va intentar recollir un cop de cap d’Alcalá, però Oblak hi va arribar abans (66’). I just després, Porro el va veure, però la pilota li va quedar més enrere que el cos, perquè ja s’havia impulsat endavant (68’). Tot va quedar en intents, sense arribar a rematar en tota la segona part.

Tot i fer entrar Choco Lozano, Eusebio va preferir mantenir uns minuts més al camp Doumbia, per mirar si trobava l’encert que li havia faltat abans. Però no n’hi va haver més. I Seydou Doumbia va ser substituït per Patrick Roberts just en el moment ple d’incertesa i rebombori per l’1-0 de Godín. Des de la banqueta va contemplar el treball d’última hora del Girona per mirar d’empatar, i la sentència d’Antoine Griezmann, en un desenllaç que no va tenir res a veure amb el que s’havia viscut un parell de mesos i mig abans al mateix escenari, amb l’ivorià marcant i celebrant la classificació per als quarts de final de la copa.