Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Ens ha faltat determinació”

Eusebio Sacristán havia volgut tancar abans de viatjar a Madrid una mena de debat –generat al mateix vestidor, després de la desconnexió en la segona meitat contra l’Athletic– sobre com havia de jugar l’equip, defensant que ha de mantenir la proposta encara que tingui un marcador a favor perquè és la millor manera, seguint la seva filosofia, d’administrar la renda. El Girona, que no va tenir el marcador a favor al Wanda Metropolitano però sí moments de superioritat, va tenir la continuïtat que reclamava el tècnic en aquest sentit: “Sí, ho hem fet des del principi fins al final. Hem estat nosaltres, fidels al que volíem. I tot el que hem parlat aquesta setmana que volíem millorar, estic satisfet perquè ho hem fet.” Però no estava content, naturalment. I es va atribuir bona part de la responsabilitat de no haver mirat de fer un pas endavant amb 0-0, quan l’Atlético no es trobava gens còmode.

“Ho podíem haver fet tots, i jo el primer, d’haver enviat un missatge a l’equip. Perquè teníem un control que s’havia de concretar, i era una bona oportunitat per anar cap a la porteria rival amb més determinació.” És el que va trobar a faltar l’entrenador de La Seca: “Ha estat un moment en què ens hem vist forts, però ens ha faltat una mica més de determinació per anar a buscar el gol. Potser des de la banqueta ho hauríem pogut provocar. Ens ha faltat això. I l’Atlético ha fet el pas endavant, ha posat molta gent a dalt i li ha acabat arribant el premi”, va argumentar. Perquè el Girona no va tenir cap ocasió clara en tota la segona meitat. “Era una fase en què teníem el control, i que podíem estar a prop de trobar el premi. A la resta del camp estàvem fent moltes coses bé, però no acabàvem de generar alguna cosa més que ens permetés arribar amb perill.” I va insistir, com a resum: “L’esperit ha estat bo, però ens ha faltat aquest punt d’anar pel partit amb més determinació.”

Eusebio no va dedicar temps a valorar ni l’1-0 de Godín, a partir de la decisió del VAR –“no ho he vist, i ha pujat al marcador”– ni un possible penal sobre Muniesa just abans del 2-0 de Griezmann. “No ho he vist ni m’han dit res. Hem volgut anar a empatar el partit, i aquest esperit és el que vull a l’equip, encara que ens ha costat el segon gol.”

Eusebio ja havia deixat clar abans de marxar cap a Madrid que Seydou Doumbia seria l’escollit per ocupar el buit que deixava Cristhian Stuani. “Ens ha ajudat molt a la primera part, gràcies a la seva qualitat i experiència. Ha tingut ocasions, ha treballat i s’ha associat bé. Ha rendit al nivell que li veiem cada dia en els entrenaments.” L’ivorià, però, es va apagar en la segona part: “Quan avançava el partit, ens ha tocat treballar més, en certes fases defensar, i potser hem anat notant el cansament a les cames. Ja no hem tingut tanta associació. Però després d’un temps sense jugar, estic content amb ell perquè el seu rendiment ha estat bo.”

El Girona té ara una fase dura i de molta transcendència, amb rivals com l’Espanyol, el Vila-real, el Celta i el Valladolid. Per començar, el duel contra el conjunt de Rubi dissabte, a Montilivi: “Nosaltres hem de preparar bé el següent partit, sabent com està d’igualat tot en la classificació. Volem els pròxims tres punts, i treballarem per merèixer la victòria”, va comentar.

AUTOCRÍTIC

“A la segona part, hauria pogut enviar un missatge per anar a la porteria rival”

SENSE MALÍCIA

“Teníem control i estàvem fent coses bé, però no acabàvem de generar a davant”

LA PROPOSTA

“Hem estat nosaltres d’inici a fi, fidels al que volíem. L’esperit ha estat bo”

DOUMBIA

“Ens ha ajudat molt a la primera part, amb ocasions, treball i associacions”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)