Girona

Enmig de les garrotades

El Girona s’aboca de ple a una lluita per eludir els llocs de descens carregada de tensió, inquietud i incertesa

Els pròxims quatre partits són claus per avaluar el grau de dramatisme

Queden vuit partits de lliga i el Girona faria bé d’assegurar com a mínim vuit punts més. La zona baixa de primera divisió bull, i el conjunt blanc-i-vermell ha passat de viure un context de tranquil·litat relativa, a partir de les tres victòries seguides a camp contrari, a veure’s abocat de ple a la lluita per eludir els llocs que ningú vol ocupar. Queden encara moltes garrotades per repartir, però l’equip d’Eusebio té quatre partits consecutius, concentrats en disset dies, que determinaran el grau de dramatisme i alarmisme amb què afrontarà la recta final. Per començar, dos partits seguits a Montilivi, la seva creu.

Les derrotes contra l’Athletic i l’Atlético han tenyit d’urgència el duel de dissabte contra l’Espanyol. Els de Rubi tampoc tenen gaire marge –un punt més–, però trencar la pèssima dinàmica com a locals és fonamental perquè els blanc-i-vermells comencin a espolsar-se fantasmes. Vuit dies més tard, hi ha una altra cita a Montilivi, contra el Vila-real, que acumula dues garrotades –del 0-2 al 3-2 a Balaídos i del 4-2 al 4-4 a última hora contra el Barça– i que visitarà els gironins enmig de l’eliminatòria d’Europa League contra el València.

En una fase de calendari irregular, després dels dos partits seguits davant l’afició en vindran dos a fora, en un espai molt breu –del dissabte 20 al dimarts 23– i contra rivals directíssims, sobretot si no s’han fet els deures a Montilivi. La lectura positiva és el balanç contra els quatre pròxims rivals, ja que en la primera volta hi va acumular tres victòries i un empat. Si fos capaç de reproduir-ho, o com a mínim acostar-s’hi, la feina estaria resolta.

Quedaran després, en l’últim mes de competició, el Sevilla, el Getafe, el Llevant i l’Alavés. Abans, però, convindrà molt no haver-se encallat, perquè els 34 punts que semblaven molt botí després de visitar Butarque s’entreveuen ara, dues jornades més tard, poca cosa.

“Per respirar tranquils”

La plantilla del Girona és conscient de l’embolic en què s’ha posat i de la feina que queda per estacar la permanència. “Som molts equips immersos en aquesta situació. Tots treballem durament per aconseguir l’objectiu, i nosaltres ens centrem en el nostre treball, que és el que ens donarà la possibilitat d’arribar a l’objectiu, de poder respirar tranquils a final de temporada. Per això treballem i és la il·lusió que tenim”, explicava Gorka Iraizoz, que va enllaçar al Wanda Metropolitano el segon partit de titular. “Sempre hi ha coses per millorar, quan guanyes i quan perds. S’ha d’anar treballant i intentant millorar cada dia per estar al màxim nivell. El futbol no dona treva”, va remarcar el porter.

FASE IRREGULAR

Té ara dos duels seguits a casa, on urgeix espavilar-se, i dos a camps de rivals directes

PER A L’OPTIMISME

Va fer 10 dels 12 punts possibles contra els quatre pròxims rivals en la primera volta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)