Girona

Aquest no era l’objectiu

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau, que somiava a principi de temporada acabar competint pels llocs europeus, es veu immers en la lluita per la permanència

No era aquest l’escenari ideal de l’Espanyol. I és que el conjunt blanc-i-blau, que va protagonitzar un inici de curs espectacular i que somiava acabar-lo, almenys, competint per les places europees, es troba ara, a vuit jornades del final, en plena lluita per la permanència. “Jugant així no anirem a Europa”, deia resignat Rubi, el tècnic de l’equip, després de l’últim empat a l’RCDE Stadium contra el Getafe.

Europa, doncs, a nou punts, ja queda lluny, i la prioritat és sortir de l’embolic en què s’ha vist immers en aquest tram final de campionat. El descens és només a sis punts, dos partits, i amb rivals a l’horitzó com –a més del Girona– el Llevant i el Celta, amb els quals es veurà les cares en els pròxims quatre partits. Els blanc-i-blaus, doncs, arriben amb urgències a Montilivi, amb la necessitat de guanyar a feu contrari, una cosa que només han aconseguit una vegada en tot el curs i ja fa gairebé mig any. L’últim triomf a domicili de l’Espanyol data del 21 d’octubre, quan va imposar-se a l’Osca a El Alcoraz, si bé és cert que visita un Girona que tampoc va sobrat a casa, on només ha sumat dues victòries en tota la lliga.

Lesions i reforços

Després d’obtenir 21 punts en les onze primeres jornades de lliga, l’Espanyol es va desplomar; aleshores va sumar nou derrotes en deu jornades i les sensacions, òptimes en aquell ja llunyà començament de temporada, es van esfumar. El club va intentar revertir la situació en el mercat d’hivern –durant el qual va marxar Leo Baptistão cap a la Xina– fitxant Wu Lei, Facundo Ferreyra i Alfa Semedo, però tampoc va funcionar. Els tres reforços han tingut diferent sort i només Wu Lei ha aportat fins al moment, ja que, d’una banda, Ferreyra, es va fer una lesió muscular i és complicat que arribi per disputar més partits, mentre que, de l’altra, Semedo no ha tingut gaire participació.

Sense David López

Per acabar-ho d’adobar, enmig de la mala dinàmica, ara fa un mes, el conjunt blanc-i-blau va tenir un contratemps important amb la greu lesió del seu capità, David López, que a causa d’un trencament al lligament encreuat del genoll esquerre va dir adeu a la campanya.

El pes de l’equip és ara a les espatlles de futbolistes com Sergi Darder, el metrònom; Borja Iglesias, el golejador, autor de dotze dianes; Mario Hermoso, central esquerrà que s’ha convertit recentment en internacional, i els joves Marc Roca i Óscar Melendo, apostes de Rubi que han rendit a molt bon nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)