Girona

El millor rival per trencar el malefici

Perquè el Girona s’acabi salvant necessita com més aviat millor sumar tres punts d’una tacada a Montilivi i esvair tots els fantasmes. Per això fa setmanes que cada partit a l’estadi té certa sensació de final, i el de demà contra l’Espanyol encara adquireix més transcendència pel fet de ser un rival directe en la lluita per la permanència. Després de més de cinc mesos sense celebrar una victòria davant la seva afició, el Girona confia a fer-ho demà contra el conjunt blanc-i-blau, que a priori és el rival més propici per aconseguir-ho, i és que els de Rubi són el pitjor visitant de la lliga.

El balanç de l’Espanyol a domicili encara és més pobre que el del Girona a casa. De fet, aquesta temporada els de Rubi només han guanyat un partit a fora en tota la temporada i va ser al camp de l’Osca (0-2) en la jornada 9, una abans que els gironins guanyessin contra el Rayo l’últim partit a Montilivi. Amb aquest triomf i els sis empats que ha obtingut, l’Espanyol només ha sumat nou punts a domicili en tot el curs, que el situen com el pitjor visitant de la lliga, empatat només amb el cuer, l’Osca.

Sembla clar, si no s’empata i tots dos queden en la misèria, que un dels dos maleficis s’haurà de trencar demà a Montilivi. Curiosament, quan es van trobar en la primera volta la situació era inversa, i és que tots dos volien mantenir la bona ratxa –l’Espanyol, de victòries a casa i el Girona, d’imbatibilitat a fora, que va mantenir amb el triomf.

Un ‘déjà-vu’ de fa un any

La mala ratxa que viu l’Espanyol a fora convida a pensar que el Girona podrà per fi guanyar a Montilivi, però els gironins estan avisats pel precedent de la temporada passada. El duel a Montilivi també va ser en el tram final de curs i curiosament l’Espanyol hi va arribar després de guanyar només un partit a fora aquell curs, però dues dianes de Gerard Moreno van tombar el Girona. Després d’aquell dia, els blanc-i-blaus van sumar els sis punts en joc a domicili.

L’OSCA, L’ÚNIC

L’Espanyol ha guanyat només un partit a fora i va ser en la jornada 9

EL PITJOR VISITANT

Els blanc-i-blaus han sumat nou punts a domicili aquesta temporada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)