Girona

Eusebio Sacristán

Entrenador del Girona

“Amb Stuani, l’equip se sent més fort”

Sempre que ha tingut baixes de pes, Eusebio Sacristán ha prioritzat la fortalesa del grup per damunt de les individualitats. Amb Cristhian Stuani, però, és gairebé obligat fer diferències, per tot el que representa l’autor de més de la meitat dels gols de l’equip. “És important que hi sigui pel que suposa per als companys. Perquè té una efectivitat molt alta davant de porteria i perquè tot el que fa ho fa amb sentit. Ens ajuda en la creació del joc, a generar problemes als rivals, a seleccionar el treball defensiu..., en tot. Per a nosaltres és important, perquè amb ell els companys se senten més forts”, va reconèixer l’entrenador, que ha d’acabar de valorar si alinea Stuani d’entrada o espera.

El Girona s’ha embolicat a la zona perillosa de la classificació, que va viure un cúmul d’emocions en la jornada entre setmana. “Nosaltres hem de pensar en la nostra feina. Concentrar-nos bé per al partit que ve i fer mèrits per aconseguir el triomf. Això és el que hem de tenir al cap. Pensar què podran fer altres equips no ens serveix de res”, va comentar l’entrenador del Girona, que prefereix no fer lectures prèvies del que podria passar si l’equip es tornés a encallar a Montilivi, enmig d’una fase de calendari molt exigent. “És el meu discurs de tota la temporada. Abans d’un partit, no puc pensar en res més que no sigui guanyar-lo. La nostra mentalitat és pensar que guanyarem. Pensar en una altra cosa és debilitar-se, i això no ho vull. Després del partit, ja analitzarem què passa”, va assenyalar.

Necessitats compartides

No és només el Girona el que té pressió en el duel català d’aquest migdia. “És un enfrontament entre dos equips catalans de primera, i és un orgull per a aquesta terra: com més equips hi hagi a primera, millor. És un partit per disfrutar-lo. Arribem al moment decisiu de la temporada, està tot en joc i volem fer les coses bé.” Minuts després que Rubi digués que volia quedar per damunt del Girona, el tècnic de La Seca va respondre: “Jo soc l’entrenador del Girona i vull que el meu equip quedi com més amunt millor i deixi enrere el màxim nombre de rivals possible, sense pensar quins són. No tinc cap condicionant. Pel que fa a preferències, hi pot haver l’equip de la meva terra, el Valladolid, però el que realment m’importa és el Girona, que quedi com més amunt millor.”

La pressió i la sequera a Montilivi amenacen d’afectar l’estat anímic del Girona: “Tots els estats són importants. Hem de treballar pensant que com més fidels siguem al pla que hem preparat durant la setmana, més possibilitats tindrem. Volem demostrar que tenim les condicions físiques, tècniques i mentals que ens fan estar al màxim nivell. Ens hem de centrar en la nostra feina i no pensar què ha passat en els anteriors partits.” El tècnic també va voler fer una crida a l’afició, després d’unes quantes decepcions a Montilivi: “Els hem tingut al costat i els demanem aquest últim esforç d’aquí al final. Els demanem que, independentment de les circumstàncies del partit, facin l’esforç des del principi fins al final, perquè serà una gran ajuda. Amb ells serem més forts. Tots junts, en aquest moment decisiu, volem donar l’empenta cap al premi tan gros que perseguim.”

LA PRESSIÓ

“Com més fidels siguem al pla, més possibilitats. Ens centrem en la nostra feina”

ALS AFICIONATS

“Els demanem que facin l’esforç d’estar amb l’equip fins al final. Serà una gran ajuda”

L’ESPANYOL

“Vull deixar enrere el màxim nombre de rivals possible, sense pensar quins equips són”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)