Girona

El neguit té un sol remei

Montilivi viu aquest migdia (13h)un duel de molta tensió entre dos equips que necessiten espolsar-se l’amenaça creixent de la part baixa

El Girona ha de superar com sigui la sequera martiritzant a Montilivi, conscient que allargar-la seria dramàtic

S’enfronten el pitjor equip local i el pitjor visitant de primera

Amb la lluita que prometen els equips que hi ha a la part baixa, una encallada és molt contraproduent, per més tranquil que pogués estar un equip fa només unes setmanes. Ho sap bé el Girona, que s’ha posat en un embolic ara que vindrà una fase contra rivals que volen evitar les brases, i també l’Espanyol, que tampoc es pot encantar gens ni mica. Els uns i els altres viuran aquest migdia (13h) el duel català del neguit, de la pressió. La derrota penalitzaria moltíssim. Per al Girona, que encadena dues derrotes seguides i continua buscant la manera de trencar un malefici a casa que fa més de cinc mesos que s’allarga. I per a l’Espanyol, que arriba a Montilivi després d’haver fet 2 punts de 12. La rivalitat és recent perquè és tot just el quart duel (segon a Montilivi) entre tots dos, des que els blanc-i-vermells van aterrar a primera, però la transcendència dels punts fa apujar el grau de tensió.

L’Espanyol, amb la pitjor puntuació (conjuntament amb l’Osca) com a visitant de primera, va celebrar l’últim triomf lluny de l’RCDE Stadium la setmana abans del Girona-Rayo, el 27 d’octubre, en la darrera alegria dels d’Eusebio davant l’afició. L’han seguit cinc empats i quatre derrotes, que han agreujat una avaria que ja és un malson. Montilivi viu dos duels vitals en vuit dies –el dia 14 arribarà el Vila-real– i superar-los sense haver trencat la sequera de victòries seria un drama. És clar que tampoc l’ajuda la pròpia angoixa que li ha generat l’encallada. A Montilivi, hi ha viscut partits en què l’ha superat la pressió –el 0-2 contra l’Osca– i apagades diverses, com ara les dues últimes –a última hora contra el València (2-3) i en la segona part contra l’Athletic (1-2)– que ha pagat cares.

Com al Camp Nou?

La setmana de tres partits condiciona l’alineació d’Eusebio, amb homes com ara Granell, Raúl García i Ramalho, aspirants a recuperar el lloc. Muniesa és candidat tant al lateral com al pivot, en funció de l’estat de Douglas Luiz, que va tornar després de la lesió directament a l’onze inicial al Wanda. A l’Espanyol, Rubi medita en el seu retorn a Montilivi aplicar l’esquema amb tres centrals que va programar dissabte passat al Camp Nou, amb la presència al carril esquerre del jove Pedrosa. Si Rubi aposta per aquest dibuix, el xinès Wu Lei té possibilitats.

L’AVARIA LOCAL

El Girona enllaça cinc empats i quatre derrotes a casa, on té dos duels en vuit dies

PER ESMENAR

Ha de superar l’angoixa i les apagades que l’han castigat en cites prèvies a Montilivi

L’ESPANYOL I RUBI

Després de fer 2 punts dels últims 12, perdre avui els deixaria en un context delicat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)