Girona

El drama s’instal·la a Montilivi

La victòria d’ahir del Celta deixa el Girona només quatre punts per sobre dels llocs de descens i carrega de transcendència el duel contra el Vila-real, que torna a ser divuitè després de la derrota al Villamarín

Els d’Eusebio tornaran a tenir set punts d’avantatge si guanyen diumenge a l’estadi els groguets

El Girona va sortir de Butarque amb més de mitja permanència al sac, però la frenada en sec, que s’ha traduït en un 0 de 9, li està passant factura. La salvació no només s’haurà de continuar suant, sinó que la cadena de derrotes ha desenterrat vells fantasmes després que l’equip hagi perdut prestacions, seguretat i confiança. I també coixí, que no fa ni un mes era de +9 i ara és de +4. I gràcies.

Consol en altres camps

La jornada d’ahir no va ser ni fatídica ni tampoc rodona, sinó un entremig amb més coses positives que negatives. Però sempre que el Girona perd –i d’això ja fa tres jornades– el consol l’ha d’anar a buscar en altres camps. És trist, però és el que està mantenint els d’Eusebio fora de la zona de descens. I li continuarà mantenint passi el que passi aquest diumenge a Montilivi contra el Vila-real perquè els gironins conserven més d’una victòria d’avantatge respecte del divuitè.

El Celta, el rival més directe, va abandonar els llocs de descens després de remuntar un 0-1 a la Real Sociedad (3-1), que va jugar amb deu des de després de l’1-1. El Vila-real, per la seva part, va perdre al Villamarín (2-1, amb penal fallat en el temps afegit) i torna a ser divuitè. Si el Girona el venç diumenge, el coixí dels d’Eusebio s’ampliarà fins als set punts (vuit amb el goal-average). Un altre gran resultat per als interessos del Girona es va produir al Nuevo Zorrilla, on el Valladolid també és una calamitat davant de la seva afició (tot i això, ha sumat un punt més com a local que els gironins). Els de Sergio González van perdre contra el Sevilla (0-2), que persegueix una plaça per a la propera Champions i s’haurà de mantenir activat fins al final (també ha de visitar Montilivi). També va punxar el Llevant, que no va fer els deures contra l’Osca tot i avançar-se dues vegades (1-0 i 2-1). Els valencians es mantenen per sota dels gironins i visitaran l’estadi en la penúltima jornada.

Tampoc va anar malament la victòria de dissabte del penúltim classificat, el Rayo, contra el València. Al Girona li interessa que els de Paco Jémez estiguin endollats fins al final perquè hi ha enfrontaments directes. A més, li té guanyat els sis punts del goal-average, cosa que afavoriria els d’Eusebio en cas d’empats múltiples.

El drama és a Girona

Per molt que ensopeguin els rivals, l’equip d’Eusebio no en farà prou amb els 34 punts que ara té. Té set partits per aconseguir un parell de victòries, i la sort és que en té més a fora (Celta, Valladolid, Getafe i Alavés) que a casa (Vila-real, Sevilla i Llevant). Avui, encara tots aquests rivals s’hi juguen alguna cosa: o el descens o ser a Europa.

L’equip s’està sostenint amb els gols de Stuani, que no falla mai i ha signat el 55% dels gols de l’equip. A l’altre costat hi ha futbolistes com Borja García (1 gol) o Portu (6) que estan lluny del seu millor nivell, sobretot el murcià, si es mira enrere i es fa la comparació amb tot el que va donar el curs passat. Per no parlar de Doumbia, la gran aposta de l’estiu i que ha marcat dos gols (un al Villamarín que no va servir per a res i l’1-3 al RCDE Stadium, que va servir per evitar els patiments en el temps afegit). O de Patrick Roberts, reclamat per Montilivi però a qui Eusebio està donant un paper secundari i força residual (Choco Lozano li va passar a davant). Al tècnic tampoc se’l veu gaire convençut. “Em tocarà fer teràpia i enfortir-me per animar els jugadors”, va dir després de la derrota contra l’Espanyol i d’enllaçar el desè partit sense guanyar a Montilivi, on no se sent gens còmode en comparació amb el nivell que ofereix a fora. El tècnic, que va enterrar la defensa de tres centrals i ha apostat per la línia de quatre, té més problemes per consolidar un onze tipus. Les rotacions van deixar fora en el darrer duel a casa un futbolista com Alcalá (intocable des que el Girona va jugar i guanyar al Bernabéu), un lateral esquerre nat com Raúl García (el tècnic ha optat per Muniesa, que se sent més còmode de central) i fins i tot Douglas Luiz (el brasiler semblava l’home clau per davant de la defensa i dissabte hi va jugar Pere Pons). Eusebio no està qüestionat, i res no fa pensar que no acabarà el curs a Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)