Girona

El doble joc dels duels directes

El Girona té en tres partits concentrats en només nou dies l’oportunitat de fugir de baix i el risc seriós d’enfonsar-s’hi

Defensa la millor posició entre els set equips embolicats en una lluita que deixarà tres damnificats

Com si comencés una lligueta. L’1-2 de dissabte a Montilivi, la desena cita dels blanc-i-vermells davant la seva afició que va acabar sense victòria, ha provocat un tall ben visible en la classificació. L’Espanyol, amb 38 punts, allunya els fantasmes i encara manté un fil d’esperança d’agafar-se a la lluita per les places europees. Just per sota, en el catorzè lloc, queda el Girona, amb quatre punts menys. D’alguna manera, el conjunt d’Eusebio encapçala la part de la classificació en què hi ha les garrotades per evitar un dels tres últims llocs. I des de la millor de les set últimes posicions, l’equip ha de refer-se de la nefasta setmana –és l’únic que no ha fet cap dels nou últims punts en joc– en una recta final tan transcendental com intensa.

En només nou dies, entre diumenge i el dimarts 23, l’equip blanc-i-vermell té concentrats tres partits marcats en vermell, contra rivals que té per sota en la classificació. El Girona és, juntament amb el Rayo Vallecano, l’equip que té pendents més duels directes contra rivals que lluiten també per eludir les brases. A més dels tres partits seguits, li quedarà la visita del Llevant. Els altres cinc equips de la zona de les garrotades només tenen pendents dos partits contra rivals amb el mateix interès.

Jugar-se-la contra rivals directes és una arma de doble tall, perquè representa alhora l’oportunitat de fugir del perill i el risc de caure-hi de manera precipitada. Diumenge, per exemple, el Girona sap que, si és capaç de trencar per fi la sequera de victòries a Montilivi, acabarà automàticament la jornada amb set punts de coixí respecte al divuitè classificat, perquè és la diferència que el separarà del Vila-real. En canvi, la derrota el deixaria en situació d’alerta màxima abans de dues sortides seguides a Balaídos i a Zorrilla.

El Vila-real, que encadena tres desenllaços dolorosos en la lliga, ha tornat a caure al pou després de quatre jornades fora, i visitarà Montilivi en plena eliminatòria d’Europa League contra el València. També ha badat el Valladolid, que no està en zona de descens pel goal-average però que viu una trajectòria descendent. Abans de rebre el Girona, el conjunt castellà rep el Getafe i visita l’Alavés.

7 punts de 9 i 10 de 21

El Girona defensa resultats prou bons de la primera volta contra els pròxims rivals. Va guanyar a Vila-real (0-1) i contra el Celta (3-2) i va empatar contra el Valladolid (0-0). Si reproduís la sèrie de 7 punts de 9, només faltaria el llaç per celebrar la permanència. Contra els set últims rivals, el balanç en la primera volta és de 10 punts de 21, perquè entre el Sevilla, el Getafe, el Llevant i l’Alavés va treure tres empats.

El Sevilla i el Getafe s’estan barallant per la quarta plaça d’accés a la Champions, i l’Alavés també lluita per Europa. El Llevant, en canvi, és un altre equip que ha deixat els deures per fer i, amb un punt menys que el Girona, també s’ha embolicat després de set jornades sense guanyar. Dissabte té el derbi valencià a Mestalla, i s’ha d’enfrontar a l’Espanyol, el Betis i el Barça abans de jugar de manera consecutiva contra el Rayo i el Girona.

DIUMENGE, CLAU

Té l’oportunitat d’allunyar-se set punts del descens i el risc de tenir-ne només un de marge

EN 7 JORNADES, 4

El Girona i el Rayo tenen pendents el doble de duels directes (4) que la resta d’equips

TAMBÉ BADEN

El Vila-real ha tornat a caure al pou i el Valladolid continua en línia descendent

ARRAN DE L’1-2

La classificació fa un tall entre l’Espanyol i el Girona, separats per quatre punts

A LA PRIMERA VOLTA

El Girona va fer 7 punts de 9 contra el Vila-real, el Celta i el Valladolid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)