Girona

El cicle que ho marcarà tot

Contundent. “Si no som capaços de guanyar cap d’aquests tres equips, potser sí que ens mereixerem ser allà baix”, diu Muniesa, que és optimista

El Vila-real diumenge, el Celta el dissabte sant, i el Valladolid per Sant Jordi. Són tres equips que lluiten per eludir la zona de descens i que es trobarà de manera consecutiva el Girona, immers en una lluita en què confiava no entrar tan de ple. “Tothom pensava que ja estàvem salvats, amb un coixí important, i en una setmana s’ha capgirat tot”, reconeix Marc Muniesa, que assumeix que els ve un cicle fonamental i fa una afirmació contundent: “Si realment no som capaços de guanyar cap d’aquests tres equips, potser sí que ens mereixem estar allà baix.”

Muniesa, això sí, és optimista: “Jo confio plenament en l’equip. Els partits que hem jugat contra equips de baix, hem estat bé i hem guanyat. També ho podem fer ara. Ens hem d’intentar endur el màxim nombre de punts en aquest cicle de tres partits que marcarà on serem.” El lloretenc, de fet, tampoc veuria del tot malament demorar el triomf si l’equip anés traient punts contra rivals directes: “El més important seria no perdre cap partit. Sobretot diumenge, que si guanyem farem un cop damunt la taula, deixarem un rival mig tocat i els altres veuran que el Girona surt una mica, com va fer l’Espanyol l’altre dia.”

El Girona tornarà a buscar diumenge el triomf a Montilivi, on enllaça deu jornades sense guanyar. Després de l’1-2 contra l’Espanyol, Eusebio va insistir en el bloqueig mental de l’equip a casa. “N’hem parlat, com també ho vam fer després de perdre contra l’Osca. Però no només és dir-ho, sinó que s’ha de complir al camp”, admet l’exjugador de l’Stoke. “Hem parlat que en les segones parts ens està costant una mica. No sé si és bloqueig mental o que ens relaxem molt al vestidor. Potser hem de fer un altre tipus de rutina per sortir a les segones parts igual que a les primeres.”

Mig, millor que lateral

Sense Granell ni Douglas Luiz, Muniesa és candidat a tornar a ocupar un lloc al mig del camp. “M’hi sento més còmode que de lateral”, reconeix el lloretenc, que ha ocupat el lateral esquerre els dos últims partits. “El lloc on em trobo més còmode és de central, i després, de pivot, que és semblant. Ja he dit més d’un cop que els laterals d’avui són més extrems, de pujar i baixar amb més velocitat. No és el meu cas.”

PROTAGONISTA

Els tres pròxims partits seran clau. Jo confio en l’equip. Hem estat bé quan hem jugat contra equips de baix i hi podem tornar
En les segones parts ens està costant. No sé si és bloqueig mental o que ens relaxem molt al vestidor
Marc Muniesa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)