Girona

La crisi no fa trontollar Eusebio

El Girona manté la confiança en l’entrenador i no es planteja ni relleu ni ultimàtums a la banqueta per fer revifar l’equip

Els blanc-i-vermells, després de quatre derrotes seguides, se la jugaran a Balaídos i Zorrilla

Calma tensa a Montilivi. La derrota contra el Vila-real ha accentuat la crisi d’un equip que no només és incapaç de tallar el malefici a Montilivi –onze partits sense guanyar-hi–, sinó que s’ha descobert de manera definitiva com una de les víctimes que els equips del pou confien atrapar. Després d’enllaçar la segona sèrie de quatre derrotes de la temporada, l’equip blanc-i-vermell s’ha enfangat fins al coll, amb l’horitzó de dos partits seguits a camp contrari, contra rivals que té per sota, i que marcaran el seu futur, dissabte a Vigo i dimarts a Valladolid. Tot plegat, amb tres punts de coixí respecte a la zona de descens i el perill de caure a les brases amb ben poc marge de reacció, perquè quedaran després quatre partits de lliga.

La crisi blanc-i-vermella, però, no es traduirà en cap mesura dràstica. El club, tot i que és conscient de la situació en què s’ha vist immers de ple l’equip, manté la confiança en el treball del cos tècnic encapçalat per Eusebio Sacristán. El tècnic sempre ha agraït les mostres de suport que ha rebut del club, amb el seu director esportiu, Quique Cárcel, al capdavant. El Girona no s’ha plantejat la destitució de l’entrenador, ni tan sols la possibilitat de posar-li un ultimàtum si no hi ha una reacció imminent. Eusebio s’asseurà a la banqueta tant a Balaídos com a Zorrilla i, si no hi ha un daltabaix dels grossos, la intenció és mantenir-li la confiança. Un dels factors que valora el Girona a l’hora de donar suport a la continuïtat de l’entrenador és la bona connexió que hi ha entre Eusebio i la plantilla. Els jugadors defensen i creuen en el tècnic, convençuts que entre tots han de fer revifar un equip que s’ha encallat. Un cop embolicat en la lluita per eludir el descens, el risc és elevat, però un resultat positiu faria canviar la perspectiva.

El cuer i el ‘reset’

El Girona va tenir més a prop que ara la zona de descens fa un parell de mesos llargs. La inesperada derrota a Montilivi contra el cuer, l’Osca (0-2), deixava l’equip al límit de l’abisme, amb un sol punt de marge després d’haver encadenat deu jornades sense guanyar. Arran d’aquell cop, l’equip va fer un reset i Eusebio va canviar l’esquema coincidint amb la visita al Bernabéu, d’on va sortir amb un triomf d’un valor altíssim, el primer de tres de seguits a camp contrari. Ara, el marge de punts respecte a la zona de descens és superior –d’un a tres punts–, però el context i la dinàmica ho han convertit en la situació més delicada des que l’equip competeix a primera divisió. A més, s’hi afegeix l’escridassada que es va endur Eusebio de la graderia de Montilivi, arran del canvi de Patrick Roberts.

UN FACTOR

El club valora la bona connexió d’Eusebio amb la plantilla, que creu i defensa el tècnic

TOC D’ATENCIÓ

Escridassat arran d’un canvi, el de La Seca viu el seu moment més delicat a Girona

EL CONTEXT

L’equip va arribar a tenir un sol punt de marge, però ara ha vist les orelles al llop

Converses habituals l’endemà del partit

X.M.

L’endemà de la garrotada contra el Vila-real, la plantilla del Girona va fer el típic entrenament de recuperació per als futbolistes que havien tingut participació en el partit. El director esportiu, Quique Cárcel, va dialogar amb Eusebio Sacristán, com sol fer de manera periòdica després dels partits. També hi va haver, com és habitual, la xerrada de l’entrenador amb els jugadors, per fer balanç i mirar d’aixecar els ànims. La plantilla del Girona té avui descans, i a partir de demà reprendrà l’activitat, pensant ja en la visita de dissabte a Balaídos (13 h). Tindrà només tres dies per preparar el duel contra el Celta. I el marge encara serà més reduït per al proper partit, perquè el duel a Valladolid és el dimarts 23. Els castellans visiten l’Alavés divendres al vespre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)