Girona

Una llista esfereïdora

Precedents negatius. Tots els equips que han encadenat més de deu partits sense guanyar a casa en la lliga a primera divisió, han acabat perdent la categoria. El Girona aspira a ser el primer equip que trenqui l’estadística

Si la ratxa a Montilivi del Girona és pèssima i les sensacions tampoc són millors, els precedents no presenten millors auguris. I és que onze partits seguits sense guanyar a casa són, històricament, sinònim de pèrdua de categoria. Cap equip de primera que ha encadenat més de deu partits sense aconseguir la victòria al seu feu ha pogut mantenir-se en la divisió. El Girona, doncs, aspira a convertir-se en el primer equip a trencar l’estadística. Sis equips són els que componen aquesta esfereïdora llista, sis equips que van calcar –en alguns casos encara la van allargar més– la sèrie del conjunt gironí i que van baixar.

L’últim precedent és el de l’Osasuna, la campanya 2016/17, que va acumular quinze partits com a locals sense guanyar. Un estadi tradicionalment dur com El Sadar no va ser escenari fins al 9 d’abril d’una victòria del conjunt navarrès, que va perdre la categoria amb 22 punts. La mateixa sèrie va fer el Logroñés la campanya 1994/95, i va acabar últim, amb 13 punts, en una lliga en què les victòries encara sumaven 2 punts. També el Real Burgos va encadenar 15 enfrontaments seguits sense guanyar, en la temporada 1992/93, i va quedar últim amb 22 punts, els mateixos que el Cadis, aquell mateix curs, que va quedar penúltim i va sumar onze matxs sense aconseguir cap triomf a casa. També una ratxa d’onze van acumular l’Sporting de Gijón (1996/97) i el Celta de Vigo (2006/07).

Cadis

11 partits

(1992/93)

El conjunt andalús va perdre la categoria en quedar penúltim en la lliga. La mala dinàmica al Ramón de Carranza, on no va guanyar fins a la jornada 20, va frenar un curs en què va tenir dos tècnics.

Logroñés

15 partits

(1994/95)

Cinc entrenadors van passar pel conjunt de La Rioja aquella campanya, que al seu feu va ser un autèntic desastre. En tota la lliga només van guanyar-hi un partit i van quedar últims destacats.

Real Burgos

15 partits

(1992/93)

Va quedar últim i va descendir en una campanya en què fins a quatre entrenadors van ocupar la banqueta de l’equip castellanolleonès. A casa va encadenar nou empats i sis derrotes.

Sporting

11 partits

(1997/98)

La temporada dels asturians va ser calamitosa. Últims, només van aconseguir dues victòries en tota la temporada, les dues a El Molinón, on va sumar 8 punts. Van passar 4 tècnics per la banqueta.

Celta

11 partits

(2006/07)

L’equip gallec va sucumbir en l’última jornada, amb 39 punts obtinguts, condemnat per la mala ratxa a Balaídos. Fernando Vázquez i Hristo Stòitxkov van ser els preparadors dels ‘celeste’ aquella lliga.

Osasuna

15 partits

(2016/17)

El Sadar no va ser escenari d’una victòria del conjunt navarrès fins al 9 d’abril. Els navarresos, que van tenir fins a tres tècnics, van quedar penúltims, a tretze punts de la salvació.

LA LLISTA DELS EQUIPS DESCENDITS

L’últim equip a baixar amb una sèrie nefasta a casa va ser l’Osasuna
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)